Ivan Bosiljčić: Praznici u kalendaru su tu da bi nas podsećali da se radujemo svakom danu

Ivan Bosiljčić: Praznici u kalendaru su tu da bi nas podsećali da se radujemo svakom danu

Autor: | 06/03/2017

0

Ovih dana na Prvom kanalu ruske nacionalne televizije počinje premijerno emitovanje TV serije, istorijske krimi-drame "Hotel Rusija", u kojoj naš Ivan Bosiljčić igra jednu od glavnih uloga. Snimanje je bilo krajem prošle godine, a popularni glumac dolazi u Beograd da 8. marta održi muzičko-poetsko veče "Par stihova za nas" u Madlenijanumu. Koncert posvećuje jednom sasvim posebnom ženskom biću - ćerki Nini.

- Ovi susreti su podjednako potrebni i publici i meni - kaže Bosiljčić za "Novosti".

Sa porodicom je najlepše: Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić uživaju sa ćerkom u zimskim čarolijama

- Poezija i muzika brišu granicu između izvođača i slušaoca, lako se može desiti da se i uloge zamene. Nikad neću zaboraviti jedan događaj u Srpskom narodnom pozorištu. Treći put sam gostovao u Novom Sadu s muzičko-poetskom predstavom i u trenutku kada sam izgovorio prve stihove čuvene pesme Velimira Rajića `Na dan njenog venčanja`, publika je uglas počela sa mnom da recituje. Pomislio sam da mi se učinilo i prestao sam da govorim, a hor ljudi je uglas nastavio `prosta ti bila moja ljubav živa"... Kasnije sam saznao da je profesor jedne srednje škole zadao đacima da nauče ove stihove. Doveo je u pozorište šest odeljenja, čitavu generaciju. I svi su recitovali. To je jedan od najuzbudljivijih pozorišnih momenata koje sam doživeo - priča Bosiljčić i otkriva da postoje pesme koje uvek posvećuje supruzi.

- Ima ih nekoliko. I sve ih izvodim na svom koncertu u znak sećanja na posebne momente u našem odnosu. Ovoga puta koncert ću posvetiti našoj Nini.

Na pitanje koliko mu je prijala (ili smetala) nagla popularnostIvan odgovara:

- Nikad nisam smatrao da se podrazumeva niti da mi pripada. Popularnost me je `zadesila` i uvek mi se činilo da me je pogodila slučajno. Napornim radom trudio sam se da je opravdam, nikad joj nisam do kraja poverovao. I ispostavilo se da je često samo opsena. Danas bude, sutra prođe - kaže Ivan.

Glumac će za sve obožavateljke 8. marta održati muzičko-poetsko veče "Par stihova za nas", a u to ime podseća:

 

- Praznici u kalendaru su tu da bi nas podsećali da se radujemo svakom danu. Nemojmo čekati rođendane da bismo se zagrlili, post da bismo živeli umereno, Novu godinu da bismo bližnjima poželeli sve najbolje...

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Mirko Tabašević