Mina, ćerka Anice Dobre je Bela: Sinhronizacija je zabavna, trebalo mi je malo vremena da uđem u štos

Mina, ćerka Anice Dobre je Bela: Sinhronizacija je zabavna, trebalo mi je malo vremena da uđem u štos

Autor: | 18/03/2017

0
Foto Taramaunt film

Belu u filmu "Lepotica i zver" je odigrala Ema Votson, poznata po liku Hermione u serijalu filmova o Hariju Poteru, a u verziji filma sinhronizovanoj na naš jezik glas joj je pozajmila Mina Softić, studentkinja glume i ćerka popularne glumice Anice Dobre.

Ona je priliku da Bela progovori na srpskom jeziku dobila na kastingu održanom u našoj zemlji, a konačnu potvrdu dali su producenti iz holivudskog studija „Volt Dizni”.

– Kasting je bio najzahtevniji deo, tu se dobije najkompleksniji isečak iz filma za test glasa, a sve ostalo je lakše. Sinhronizacija je zabavna, iako mi je trebalo malo vremena da uđem u štos jer glasovno podražavanje podrazumeva korišćenje nekih drugih glumačkih „mišića”. Disanje je takođe bitno. Cilj je ujediniti dah i glas u celinu koja ne odskače od slike, a opet doneti nešto svoje – istakla je za Politiku mlada glumica i dodala da joj je ekipa sinhronizacije pomogla da se oseti sigurno i da da maksimum.

 

Bela je pametna, lepa i nezavisna mlada žena, sušta suprotnost zveri.

– Ona je jedna od retkih Diznijevih princeza koja nije rođena kao princeza. Odrasla u skromnim uslovima, otac joj je jedini u porodici, ali ipak je svojom hrabrošću i sposobnošću da prevaziđe predrasude spoznala pravu ljubav i prihvatanje. Lepotica i zver su veličanstven arhetip – smatra sagovornica.

Mlada glumica je svesna da gluma, kao i sve drugo danas, jeste veoma neizvesna profesija.

– Na sreću danas se sve više brišu granice između umetnosti i sve više umetnika bavi se i drugim kreativnim profesijama. Mislim da je to zdravo i da jedna kreativna disciplina pothranjuje drugu. Što se mene tiče, volela bih da se isprobam u svemu – uverena je Mina.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs taramaunt film/printscr

Najnovije vesti