Ljubiša Samardžić ponovo pred publikom: Zdravlje me ne služi, ali u svakom slučaju - idemo dalje!

Ljubiša Samardžić ponovo pred publikom: Zdravlje me ne služi, ali u svakom slučaju - idemo dalje!

Autor: | 31/03/2017

0

Velikim uzbuđenjem, svečanošću i filmovima "Panta rei" Ljubiše Samardžića i "Bunker 93" Puriše Đorđevića juče, 30 marta, je otvoren je 64. Martovski festival - beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma. Prirodno, najveću pažnju privukao je Ljubiša Samardžić koji je na otvaranje stigao u pratnji supruge Mire.

Ljubiša sa suprugom Mirom

Tokom svečanosti otvaranja, iz prvog reda obraćajući se prisutnima i praćen gromoglasnim aplauzom, rekao je:

- Nemam reči. Uzbuđen sam. Ovaj moj dokumentarni film je pao u vreme kada me zdravlje ne služi, ali u svakom slučaju - idemo dalje. Ponosan sam što ste organizovali tako dobru manifestaciju koja će živeti duže nego ja, logično. Dosta se toga u ovom prostoru izmenilo, To me i dira i pospešuje. Drago mi je što će na programu biti i filmovi stvaralaca iz republika bivše Jugoslavije - rekao je Ljubiša.

Puriša Đorđević sa Ljubišom i Mirom

Film Ljubiše Samardžića "Panta Rei" je biografskog karaktera i, između ostalog, obuhvata čitav spektar likova; od oca rudara do supruge Mire, koja mu je velika podrška i koja je i sinoć bila uz njega kao veliki oslonac. Samardžićev dokumentarac kroz intimno svedočanstvo, od skromnog detinjstva u provinciji preko dolaska u Beograd i studija na Akademiji do velike karijere, daje i skicu za portret domaće kinematografije i upečatljivu sliku jednog vremena.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages