Srđan Dragojević se sprema da zauvek napusti Srbiju?

Srđan Dragojević se sprema da zauvek napusti Srbiju?

Autor: | 01/04/2017

0

Srđan Dragojević, proslavljeni reditelj čija su ostvarenja "Rane", "Lepa sela lepo gore" i trilogija "Mi nismo anđeli" ušla u istoriju srpske kinematografije, navodno planira da ode iz zemlje, piše "Kurir".

On je nedavno u poruci za pomenuti tabloid rekao da više ne želi da govori za medije.

Srđan Dragojević: Psiholog, režiser, pesnik i sjajan tata

- Povukao sam se potpuno iz javnog života. Tako će biti dok sam još ovde u Srbiji, dok se ne odselim zauvek - napisao je reditelj u poruci, a prenosi "Kurir".

Srđan Dragojević je 2000. godine već odlazio iz zemlje, nakon saznanja da više neće moći da snima filmove. Nekoliko meseci je proveo u Njujorku, a onda je privremeno prešao u Los Anđeles.

- Los Anđeles je udoban za život, lepo je ići na plažu u decembru. Naravno, i čitava "filmska nacija" je tamo, imam priliku da upoznam neke ljude s kojima ću možda sarađivati, upoznajem producente koji su zainteresovani da rade sa mnom, ali i sa "Miramaksom", i nude mi scenarije u nadi da ću se za njih zainteresovati i plasirati ih. Međutim, ima i gadnih strana, na koje Evropljanin teško može da se navikne - dosadno je i osećaj izolovanosti je strašan - rekao je tada reditelj u jednom intervjuu.

Film Srđana Dragojevića posle 18 godina zabrane prikazan u Hrvatskoj

Dragojević se poslednjih nekoliko godina posvetio pisanju dečjih knjiga "Kakagrad" i "Kakakralj", za šta je uvek tvrdio da je njegov hobi, jer je otac petoro dece, pa je odlučio da svoju maštu inspirisanu roditeljstvom pretoči u knjige. Posle 12 godina, nedavno je dobio novac od Filmskog centra Srbije za svoj novi projekat "Nebesa", ali još nije poznato hoće li ga i snimiti.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Svet&Style