Minja Miletić: Što sam starija sve više vodim računa o ishrani

Minja Miletić: Što sam starija sve više vodim računa o ishrani

Autor: | 07/04/2017

0


Urednica i voditeljka “Jutarnjeg programa” na televiziji “N1” Minja Miletić brižljivo vodi računa o svom izgledu, koji neguje ne samo preparatima već i zdravim životnim navikama. Autorka emisije “Novi dan” ima svoj uigrani tim profesionalaca, koji je zaslužan da sve na njoj, od frizure, preko kože, do stasa, bude negovano i lepo. Dolazak prolećnih dana dodatno je motiviše da izgleda sveže i bude fit u svakom trenutku. Kako to postiže, na koji način počinje novi dan i kojim „beauty“ ritualima je verna ovog proleća, atraktivna plavuša otkriva za “Hello!”.

Imate li neke jutarnje rituale kojima ste verni?

- Svako jutro započinjem alarmom koji me budi već oko pet časova. Nažalost, u tim ranim jutarnjim satima nemam vremena za jogu, ali imam za jutarnju kafu i dnevnu štampu koju moram da pročitam kako bih spremila pitanja za gosta. Nedavno sam čula da je jako zdravo popiti limun sa toplom vodom i moram da priznam da sam počela to da primenjujem, pa ćemo videti rezultate. Kada ne radim, volim malo duže da spavam, ali sam u principu ranoranilac. Moja omiljena poslovica je “Carpe diem”, “Iskoristi dan”, a treba ga iskoristiti pogotovo sada kada je najzad stiglo lepše vreme.

Koliko pažnje posvećujete nezi lica?

- Nega lica mi je veoma važna. Mislim da se vidi kada je žena negovana. To je nešto što šminka ne može da prekrije. Lice sam prepustila rukama stručnjaka, to je moj mali tim kojim sam prezadovoljna. Kada kažem nega lica, mislim na biološke tretmane za koje je zadužena Jasna Obradović, koja je decenijama majstor u svom poslu i odmah ume da proceni kakva vam je koža i šta joj je potrebno. Ukoliko su mi potrebni intenzivniji tretmani, kao što su mezoterapija ili holivudski tretmani, onda je za to svakako zadužena doktorka Ioanna Batsialou. Posle njenih tretmana osećam se mladoliko i sveže.

S obzirom na to da ste zbog posla često pod "jakom" šminkom i svetlima reflektora, jeste li se suočili sa nekim dermatološkim problemom?

- Imala sam sreću da nisam imala nikakvih dermatoloških problema. Prošle godine desilo mi se da mi se na čelu pojavila flekica od sunca, ali je doktorka Ioanna hemijskim pilinzima uspešno otklonila. Većih problema, srećom, nisam imala.

Šta je tajna vašeg blistavog tena?

- Trudim se da unosim što više tečnosti i da imam dovoljno sna. Uz to, nisam pušač, ne pijem i slabo jedem slatkiše. Možda nekome deluje da je to previše stavki, ali mislim da bi to trebalo da bude način života, a ne obaveza.

Koje je vaše "beauty" otkriće u kozmetičkim proizvodima?

- Kada je reč o preparatima, zaista sam probala gotovo sve i shvatila da mom licu najviše odgovaraju “Biologique Recherche”. Njihovi losioni „P-50“ i serumi zaista su odlični. To mi je prvi put preporučila upravo moja kozmetičarka Jasna Obradović. Vidim da mi te kreme izuzetno prijajaju. Ipak, ako neko nije u mogućnosti da izdvoji previše novca za kreme, mislim da bi makar trebalo sebi da priušte kozmetičke tretmane. Što više održavate lice delovaćete mlađe, a to je nama ženama negde uvek cilj.

Upriličite li nekada sebi neki tretman u kućnoj radinosti?

- Nije da nisam pristalica te vrste nege, ali jednostavno ne znam te recepte. Probala sam, recimo, da namažem usta medom, jer je odličan kada su vam usne ispucale od hladnog vazduha, i zaista deluje, ali to je za sada sve.

Plava kosa je najzahtevnija za održavanje. Koliko joj pažnje poklanjate?

- Godinama kosu ne perem kod kuće, već to radi moja frizerka Tanja na televiziji, koja mi sredi frizuru za Jutarnji program. Kada je reč o pramenovima, farbanju, šišanju i hranjivim pakovanjima, za sve to odlazim kod Marčela Mure, poznatog frizera italijanskog porekla, koji godinama živi i radi u Beogradu. On brine o boji i dužini kose i mnogo bi voleo da mi je kosa još kraća, ali nisam podlegla njegovom uticaju.

Koliko vodite računa o ishrani?

- Što sam starija sve više vodim računa o ishrani. Neminovno je da je metabolizam s godinama sporiji, zato je važno jesti zdravu, kuvanu hranu. Ne mogu da kažem da se baš sto posto pridržavam takvog načina ishrane, ali to činim koliko god mi vreme i okolnosti dozvoljavaju. Za sada je mamina kuhinja još najbolja i ona je ta koja me opominje da moram da jedem kašikom, a ne samo suvu hranu.

Kako održavate kondiciju?

- Treninzi su poslednjih godina postali sastavni deo mog života. Imam ličnog trenera, sa kojim uglavnom radim aerobne i kardiovežbe. On je taj koji me neki put čak tera na vežbanje, ali posle treninga zaista se uvek odlično osećam. Fizička aktivnost nije samo zarad lepšeg izgleda već se i lepše osećate u svojoj koži. Moj posao jeste stresan, ali taj stres i nervozu izbacim na treningu i onda sam kao nova.

Šta ženu čini lepom?

- Žena je lepa kada se oseća zadovoljno, kada ima unutrašnji mir, kada voli i kada je voljena. Tada je najlepša i nega predstavlja samo dodatak. Stiglo je proleće, lepi i sunčani dani su pred nama. „Stavite“ osmeh na lice i istog trenutka postaćete lepše i počećete da zračite.

 

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Mirko Tabašević
Tagovi: minja miletić