Tamara Aleksić: Kajem se što sam se suzdržavala u iskazivanju svojih emocija

Tamara Aleksić: Kajem se što sam se suzdržavala u iskazivanju svojih emocija

Autor: | 24/04/2017

0

Televizijska publika gleda Tamaru Aleksić, mladu glumicu i ćerku TV autorke Tanje Peternek Aleksić, u seriji "Santa Maria della salute", gde igra Lenku Dunđerski, veliku ljubav pesnika Laze Kostića.

Njenoj lepoti se svi dive, prosci dolaze i odlaze, a njoj je Laza Kostić (igra ga Vojin Ćetković) zamena za devojačke snove. Njoj ne trebaju ni balovi ni pozorišta ni putovanja: sve to našla je u čuvenom pesniku. Lepa Tamara Aleksić za "Blic" otkriva sličnosti između sebe i Lenke Dunđerski.

Koliko ste sebe pronašli u ovoj ulozi? Koliko su se momci divili vašoj lepoti? Jesu li stihovima pokušavali da osvoje vaše srce?

- Divna je priča između Laze i Lenke. Za mene to predstavlja pravu ljubav jer nijedan od dva lika nije imao potrebu da oblikuje ovo drugo. Oni su nastojali da inspirišu jedno drugo da budu najbolja verzija sebe, a ne da se oblikuju da bi više odgovarali ovom drugom. Za mene je to ljubav. Poštovanje, strast, razumevanje. Mislim da sam našla zajednički jezik sa Lenkom. Zahvaljujući Zdravku Šotri, koji nas je vodio kroz tu priču poetično, samo onako kako on ume, i Vojinu, koji je divan partner, kolega, glumac i drug. Zahvaljujući njima i celoj ekipi "Santa Marije" osećala sam se sigurno i mogla sam da se fokusiram na to da Lenku predstavimo kao ženu od krvi i mesa, a ne samo kao inspiraciju Laze Kostića.

Tamara Aleksić: Volim da sednem sama sa sobom, da popijem kafu i porazgovaram

Lenka je vrlo suptilna i nežna, a ujedno samosvesna žena koja ne odstupa od svojih ciljeva. A Tamara?

- Mislim da je bolje o tome da pričaju neki drugi. Znam samo da sam sa svakim likom koji sam tumačila (Kiti - "Ana Karenjina", Grejs - "Dogvil", Dejzi - "Veliki Getsbi", Lenka - "Santa Maria della salute", Simka - "Jagodići"...) nešto novo naučila o sebi. Nastojiš da razumeš svakog koga tumačiš uz okolnosti koje su zadate (epoha u kojoj se odigrava radnja, osobine koje ta osoba posećuje, zanimanje kojim se bavi, rečenicama koje izgovara...). Tako da se smatram blagoslovenom što imam priliku da se bavim poslom kojim se bavim i koji volim.

Da li bi i vama kao i Lenki godine bile nevažne za ljubav?

- Mislim da ne znam odgovor na to pitanje. U prethodnom sam objasnila šta je za mene ljubav.

Naizgled delujete kao krhka devojka. Kakva ste zapravo privatno?

- Svoja. Onakva kakva sam postala zahvaljujući ljudima koje volim i koji vole mene. Zahvaljujući svim ljudima koje sam upoznala i svim profesorima koje sam imala, zahvaljujući mojoj porodici, prijateljima, Branku Kockici, Caci Aleksić, Miki Aleksiću, Biljani Mašić, Draganu Petroviću Peletu i svim ljudima koje sam sretala kroz život. Jer od svakog nesto naučiš, pomoću njihovih dobrih i loših primera, grešaka, diskusija i saveta.

Da li vam je majka najstroži kritičar?

- Moja majka je moja majka. I moram da priznam, odlična je u toj ulozi. Evo, moja sestra može da potvrdi.

Tamara Aleksić: Roditelji su pokušali da me odgovore od glume, ali uzalud

Da li se zbog nekih stvari u životu kajete i kojih?

- Kajem se što sam se suzdržavala u iskazivanju svojih emocija. Zbog nekih socijalnih konvencija ili pristojnosti. Pokušavam to da promenim jer nekada bude prekasno i nema nazad. Život je kratak, a ljubav je previše bitna da bismo je sebično čuvali samo za sebe - rekla je Tamara za Blic.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Mirko Tabašević/Boško Karanović

Pročitajte još

Najnovije vesti