Jelena Karleuša se nakon operacije oseća dobro, iako još neko vreme neće moći da ustaje

Jelena Karleuša se nakon operacije oseća dobro, iako još neko vreme neće moći da ustaje

Autor: | 07/05/2017

0

Po ko zna koji put Jelena Karleuša uspela je da zaintrigira javnost, međutim, aktuelna priča bila je više nego ozbiljna. Majstor provokacije, od čijeg „opakog“ jezika mnogi zaziru jer gotovo svakom rečenicom izaziva reakcije, doslovno je zanemela kada joj je nedavno dijagnostikovan tumor. Iako miom materice spada u red benignih tumora, ovo saznanje propisno je istraumiralo pop zvezdu.

Kako razvoj najvećeg broja fibroida u početku protiče bez ikakvih simptoma, prve znake Jelena je osetila tek kad je miom dostigao izvesnu veličinu i počeo da pritiska susedne organe. Operacija je bila zakazana za 6. maj, pošto je bila reč o velikom tumoru, koji se nije mogao regulisati medikamentoznom terapijom.

- Svoje probleme uvek krijem od javnosti, slabosti nikad ne pokazujem. Ukratko, za mene nikad ne brinite. Tvrd sam ja orah.

Nije poznato kom je se hirurškom zahvatu podvrgnula tridesetosmogodišnja pevačica. Na raspolaganju su joj bile dve metode - miomektomija sa očuvanjem materice u celini i histerektomija koja podrazumeva odstranjenje čitave materice sa jajnikom i jajovodom ili bez njih. Izbor hirurškog zahvata uglavnom je u sprezi sa godinama pacijentkinje i željom za rađanjem. Ako je reproduktivna funkcija završena i ako su miomi veliki ili zahvataju matericu u celini, lekari preporučuju totalnu histerektomiju.

Foto Ivan Vučićević

Iako svoje probleme, kako kaže, krije od javnosti, isprovocirana surovim novinskim napisima o višku kilograma i rešena da stane na put brojnim uvredama, Jelena je u otvorenom pismu progovorila o zdravstvenim problemima koje ima, te objasnila šta je pravi uzrok njenog „sala oko struka“.

- Povodom uvreda koje svakodnevno trpim u medijima zbog, citiraću „sala oko struka“, mada mislim da svako ima to salo kad se savije, podsetiću javnost (novinari to već znaju) da sam u poslednjih godinu dana izgubila dve bebe i bila na tri operacije. To je razlog i moje medijske i muzičke pauze. Tačno je - ugojila sam se šest kilograma, najviše u predelu stomaka. Ali ja ću smršati. A čovek od novinara i dobra riba od novinarke, ko god da piše te gluposti, nikad neće biti - napisala je u svom stilu.

Prema pisanju tabloida, ali i po sopstvenom priznanju, sa ozbiljnijim zdravstvenim tegobama Jelena se suočila još pre dve godine.

- U poslednje vreme sam umorna, razdražljiva, reagujem emotivno, što je u mom poslu nedopustivo. Lako se uzbudim i izgubim hladnokrvnost. Krvna slika mi je loša, anemična sam - priznala je i otkrila da su joj lekari preporučili da jede konjsko meso, što je ona iz ličnih ubeđenja glatko odbila.

- Trebalo bi da jedem meso, konjsko najviše, ali mi to ne pada na pamet jer sam vegetarijanac. Čini mi se da bih se osećala još gore kada bih pojela samo parčence mesa. Bilo bi mi muka. Žao mi je samo što brzo planem, pa to ljudi dožive kao bahatost i agresivnost, a ja nisam ni bahata ni agresivna.

Prošlog leta, tokom odmora u Dubaiju, gde je boravila sa suprugom i ćerkama, Jeleni je, navodno, pozlilo. Mučile su je učestale glavobolje, malaksalost i mučnine, te je po povratku s letovanja zakazala hitan pregled na „Vojnomedicinskoj akademiji“. Lekari su joj tom prilikom predočili da je stvar veoma ozbiljna i da je narušeno zdravlje najverovatnije posledica konstantnog stresa, iscrpljujućeg rada i nedovoljnog odmora. Najveći stres Jelena je doživela početkom 2016. godine, kad joj je majka završila u bolnici.

Uz nadljudsku snagu i beskrajnu ljubav porodice, jedna od najkontroverznijih ličnosti ovih prostora, pod novim okolnostima, uspela je da smisao života sagleda na sasvim drugačiji način, ali i da se uveri da je podrška najbližih među  najdelotvornijim nezvaničnim oblicima lečenja.

Operacija je prošla bez komplikacija, a Jelena je ovu nemilu životnu epizodu konačno ostavila iza sebe. I kao što kaže - nema razloga za brigu, tvrd je ona orah.

Jelena Karleuša je u toku jučerašnjeg dana otpuštena iz jedne privatne klinike na Zvezdari gde joj je u petak urađena operacija odstranjivanja mioma.

Pevačica je okružena porodicom i prijateljima, a ćerke Atina i Nika su kod njenog supruga Duška u Istanbulu i biće tamo još nekoliko dana.

Oseća se dobro iako još neko vreme neće moći da ustaje.

Komentari (0)

Loading
Nikola Golubović instagram/hello arhiva