Željko Joksimović: Biće mi drago da "Dva sveta” predstavim i mom rodnom gradu

Željko Joksimović: Biće mi drago da "Dva sveta” predstavim i mom rodnom gradu

Autor: | 10/05/2017

0

Jedan od najpopularnijih muzičara sa ovih prostora Željko Joksimović nastavlja sa turnejom koncerata u okviru spektakularnog projekta "Dva sveta". U dvorani Centra za kulturu u Valjevu biće održan koncert 16. maja, gde će pred publikom u svom rodnom gradu da predstavi sve ono na čemu je vredno radio proteklih nekoliko meseci.

Velika sala sa 600 mesta biće verovatno mala da primi sve zainteresovane koji bi želeli da čuju numere iz “Dva sveta”, u kom je Joksimović izmenio aranžmane najpoznatijih folk, pop i rok pesama, kao i nekoliko njegovih pesama koje su oduševile publiku u seriji koncerata u decembru prošle godine, u Skoplju, Nišu, Beogradu i Zagrebu. Karte su već u prodaji i ostalo je malo slobodnih mesta.

Posle koncerata u Valjevu, Joksimović će potom nastupiti u Tuzli, u Maloj dvorani Mejdana, moći da uživa u Željkovom nastupu 2. juna, dok je 8. juna zakazan koncert na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

Na spisku obrađenih pesama su, između ostalih i "Ja sam težak kao konj" (Električni orgazam), "Jesen u mom sokaku", “Vlajna”, “Ljubavi moja tugo” (Predrag Živković Tozovac), "Suada" (Plavi orkestar), "Dva sveta" (Toma Zdravković), "Neko te ima noćas" (Van Gog), “Oko moje sanjivo” (Magazin), “Skitnica” (Jasna Zlokić), “Ne kuni me majko” (Luis), “Sve što znaš o meni” (Arsen Dedić), dok je iz svog repertoara Joksimović izdvojio numere poput "Zaboravljaš", "Nije ljubav stvar", "Ono naše što nekad bejaše", "Michelle", “Leđa o leđa”, “Habanera”...

 

- Biće mi drago da “Dva sveta” predstavim u Valjevu, mom rodnom gradu, gde mi živi porodica i veliki broj prijatelja. Tu se osećam kao kod kuće, atmosfera u Centru za kulturu je uvek izvanredna i siguran sam da će tako da bude i ovog puta. Big bend i ja smo se uželeli da sviramo pesme iz ovog projekta i potrudićemo se da tu energiju prenesemo na publiku. U repertoaru će se možda naći i neke nove pesme koje ćemo obraditi, ali neka to bude i malo iznenađenje – rekao je Joksimović.

 

Sving, jazz, drugačije i sveže - to bi bile prve asocijacije na ove pesme i ovaj projekat. Naziv "Dva sveta" asocira ne samo na veliki hit Tome Zdravkovića nego i na dva muzička i stilska sveta koja je Joksimović pokušao da pomiri ovim projektom. Željko, zajedno sa njegovim saradnicima, je proveo sate i sate rada na pesmama, a desetine muzičara koji su učestvovali u njihovom stvaranju je uložilo trud i ogromnu ljubav koju one nose u sebi.

 

- Želeo sam da napravim iskorak, drugačiju vrstu muzike, po uzoru na Pola Enku, Majkla Bublea, da obradim naše pesme, drugačije ih “obučem”, ubacim neke svoje numere. Napravili smo formaciju “Big benda”, skupili smo muzičare iz raznih mesta, a bend smo nazvali “Kapitalisti”. Istakao bih i značaj dirigenata, Fedora Vrtačnika, Vladimira Nikolova iz Makedonije i Milana Nedeljkovića. Spremni smo za turneju, želimo da prenesemo emociju publici i nadam se da će projekat “Dva sveta” nastaviti da donosi osveženje za sve u regionu – dodao je Joksimović.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Aleksandar Kujučev

Najnovije vesti