Goca Tržan: Možete biti lažno hrabri i pogani kad nekoga ne gledate u oči

Goca Tržan: Možete biti lažno hrabri i pogani kad nekoga ne gledate u oči

Autor: | 12/05/2017

0

 

Za pevačicu Gocu Tržan tema vezana za vršnjačko i digitalno nasilje je od velikog značaja, s obzirom da je njena ćerkica Lena (10) aktivna na društvenim mrežama.

Priznaje da je preduzela sve mere da njena naslednica bude zaštićena od digitalnog nasilja.

- Moja ćerka ima profil na Instagramu, ali je zaključan i dozvoljavamo da je prate samo oni koje poznajem, kaže Goca. Deci koja su žrtve uznemiravanja na internetu savetuje da obavezno razgovaraju sa roditeljima koji će im pružiti podršku.

- U principu, uvek se to i završi negde u digitalnom svetu i najlakše je zapravo iz njega se isključiti i suočiti se sa nasilnicima neprimećivanjem. Na kraju im dosadi kad shvate da ne dobijaju povratnu informaciju i pronađu novu žrtvu. Svakom detetu bih savetovala da se na svojim profilima ne hvale materijalnim stvarima i provokativnim fotografijama, jer na taj način indirektno "pozivaju" manijake i pedofile u svoj život, tvrdi pevačica.

Pevačica je otkrila i da je, poput mnogih javnih ličnosti, prošla torturu na društvenim mrežama, ali i uspela da na kraju prevaziđe problem - ignorisanjem.

- Uzdigla sam se iznad situacije i ignorisala. Jer to i jeste jedini način. Kada na agresiju odgovorite potpuno pozitivnim stavom, ona gubi svaki smisao. Uglavnom ne čitam komentare o sebi jer nemam za to vremena, a i ne živim u interfejsu nego u stvarnosti. Nasilje na internetu je i te kako prisutno. Možete biti lažno hrabri i pogani kad nekoga ne gledate u oči. Niko normalan i pristojan ne radi takve stvari, tvrdi Goca.

Hellomagazin.rs Mirko Tabašević
Tagovi: goca tržan