Ivana Maksimović-Anđušić : Danilo predstavlja sve ono što sam kao mala zamišljala

Ivana Maksimović-Anđušić : Danilo predstavlja sve ono što sam kao mala zamišljala

Autor: | 18/05/2017

0

Posle udaje za košarkaša Danila Anđušića, naša šampionka u streljaštvu Ivana Maksimović-Anđušić odlučila je da u stopu prati supruga, a zajednički život u inostranstvu najbolji je test njihove ljubavi. Posle prijatne mediteranske klime i suncem okupane Španije, lepa crnka i njen životni saputnik prošle godine preselili su se Rusiju, gde ih je dočekala hladna i surova zima, a nedavno su ponovo promenili mesto boravka. Danilo je potpisao ugovor sa novim klubom, pa su se iz Perma preselili u Kazanj, gde trenutno žive.

https://www.hellomagazin.rs/domace-vesti/romanticna-cestitka-danila-andusica-supruzi-ostani-sto-jesi-uvek-cu-te-voleti/

- Rusija je za nas bila pravi izazov, pogotovo prethodnih meseci kada smo zaista osetili šta znači prava ruska zima. Ali, već je maj, proleće kao da je preskočeno, pa sam odmah uskočila u lagane haljine i sandale. Nema veće sreće za mene. Za razliku od Perma, Kazanj je urbaniji grad i važi za treći najlepši grad u Rusiji. Jedan je od najvećih sportskih centara ove velike zemlje, a sledeće godine biće domaćin „Svetskog prvenstva“ u fudbalu. Mnogo se ulaže u Kazanj, dosta se gradi. Nalazi se na reci Volgi, a centar, stari deo, tvrđava i šetalište prepuni su restorana i razonode za mlade. Slično kao u Beogradu, tako da mi nije bilo teško da se uklopim - prenosi svoje utiske olimpijska šampionka i dodaje da im je bilo mnogo lakše da se naviknu na Španiju.

- Posle dve godine provedene u Španiji navikli smo se na mentalitet tog naroda i znali smo da nas u Rusiji očekuje nešto drugo. Rusi su hladniji i vode se onim „u se i u svoje kljuse“, ali kada te zavole, prihvate te kao svoga. Upoznali smo mnogo divnih ljudi, videli tek deo te lepe zemlje, navikli smo se na običaje, život i kulturu, a jedino što nam ne prija je klima. Slobodno vreme provodim družeći se sa suprugama Danilovih saigrača. Neke znam od ranije, iz dana kada smo živeli u Španiji, a neke sam sada upoznala. Imamo izuzetno dobru ekipu, pa nam dani brzo prolaze jer uvek imam s kim da izađem, popijem kafu ili odem u kupovinu - tvrdi Ivana, koja zbog braka nije zapostavila karijeru.

- Rusija važi za svetsku silu u streljaštvu i veoma sam uzbuđena što ću naredni period provesti na pripremama sa njima. Kazanj je 2013. godine izradio predivan streljački kompleks za „Univerzijadu“, koji danas služi za pripreme ruskih strelaca za najveća takmičenja. Srećna sam što imam vrhunske uslove, pa ću moći na miru da se spremam za „Evropsko prvenstvo“ koje me očekuje krajem jula.

Dvadesetšestogodišnja sportistkinja priznaje da joj često nedostaju rodni Beograd i porodica, ali da trenutke koje provodi sa suprugom ne bi menjala ni za šta na svetu. Zbog toga se lako privikava na nove adrese, a tokom leta ima priliku da nadoknadi sve izgubljene trenutke sa najdražima.

- Veoma nam nedostaju porodice, prijatelji, braća najviše, ali sve to, kako volim da kažem, ide u rok službe. Brzo dođe leto kada se okupimo i nadoknađujemo izgubljene trenutke. Ipak, vreme provedeno pored Danila ne može ni sa čim da se meri. Kao svaki par, nekad i mi imamo nesuglasice, ali kada ste okrenuti jedno drugom, najbolje se upoznajete i najlepše uživate u zajedničkom životu. Obožavam da se takmičim i da putujem, ali najbolje se osećam kada sam kod kuće i kada sam uz muža. Brak je divno iskustvo. U njega ulaziš sa mnogo ljubavi, ali i neizvesnosti. Zahteva dosta prilagođavanja i kompromisa, ali uz pravu osobu koju neizmerno volite ništa nije teško. Mislim da naša lica pokazuju koliko uživamo i koliko je brak lep - iskrena je Ivana, koja tvrdi da su ona i njen suprug odrasli u sličnim porodicama, što im danas omogućava da se bolje prilagode jedno drugom.

https://www.hellomagazin.rs/domace-vesti/ivana-maksimovic-na-instagramu-objavila-fotografiju-sa-vencanja/

- Stil života profesionalnog sportiste najbolje razume sportista. Danilo i ja smo odrasli u sportskim porodicama i dobro znamo vrednosti koje se poštuju i čuvaju. Mislim da je iz tih razloga nama mnogo lakše da se uklopimo jer živimo slične živote, imamo iste priorite i povrh svega delimo ogromno poverenje i podršku.

Atraktivna sportistkinja, koja je 2012. godine na „Olimpijskim igrama“ u Londonu osvojila srebrnu medalju, ni jednog trenutka se nije razočarala u Danila, koji je, kaže, veoma pažljiv i romantičan.

- Danilo je sve ono što sam kao mala zamišljala da ću imati pored sebe. Izuzetno je pažljiv, vredan i strpljiv. Osoba je na koju uvek svi mogu da se oslone. Pored svega, najviše cenim to što je borac kakvog do sada nisam upoznala. Takvu ambicioznost, volju i energiju da se ispune svi ciljevi i želje prepoznajem i u sebi. To je sigurno jedna od stvari koja nas povezuje - otkriva gospođa Maksimović-Anđušić, koja sa suprugom uskoro planira i potomstvo. - Kruna braka su deca i svakako da razmišljamo o tome. Oboje imamo uspešne karijere, a sada i dovoljno vremena da se posvetimo našim privatnim planovima i željama.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Mirko Tabašević, Instagram

Pročitajte još

Najnovije vesti