Novak Đoković danas slavi 30. rođendan: Vreme je za nove pobede i novog trenera

Novak Đoković danas slavi 30. rođendan: Vreme je za nove pobede i novog trenera

Autor: | 22/05/2017

0

Najbolji srpski teniser svih vremena Novak Đoković danas puni 30 godina!

Iako u poslednje vreme ne zadovoljava apetite teniske publike koja od Đokovića očekuje vrhunski spektakl i da stalno pobeđuje, nema sumnje da je već odavno velikim slovima ispisao istoriju belog sporta.

Najbolji srpski teniser svih vremena prošle godine upisao se u 'besmrtne' pošto je osvojio jedini Gren slem koji mu je nedostajao u bogatoj trofejnoj kolekciji - Rolan Garos.

 

Preduga je lista trofeja koji krase Đokovićeve vitrine, a svaki korak do osvajanja istih noćima je držao budne ljubitelje tenisa, dok je svaki potez na terenu publiku ostavljao bez daha.

Nenadmašni gospodar 'belog sporta' u proteklih nekoliko godina bio je predmet divljenja celog sveta, a naš Nole uzvratio je na način na koji on to najbolje ume - sjajnom igrom i prvim mestom na kome je proveo 223 nedelje!

 

Đoković je posle poraza od Aleksandra Zvereva u finalu Mastersa u Rimu saopštio da će mu novi trener biti Andre Agasi.

Amerikanac će sa Đokovićem debitovati na Rolan Garosu, koji počinje 28. maja.

- Biće sa mnom u Parizu, razume igru, važna mu je porodica. Doprinosi mom životu na i van terena", potvrdio je Đoković u Rimu. "Andrea izuzetno poštujem kao osobu i igrača. Prošao je kroz sve kroz šta ja prolazim. Fantastično razume igru na terenu, uživam u svakom razgovoru koji vodim sa njim. Takođe, sa druge strane, on je neko ko gaji porodične vrednosti i bavi se dobrotvornim radom. On je vrlo skroman čovek, vrlo obrazovan. On je osoba koja može da doprinese mom životu i na terenu i van njega. Vrlo sam uzbuđen da vidim šta nosi budućnost - rekao je Đoković.

 

- On je legenda našeg sporta. Zauvek je ostavio je svoj trag u ovom sportu. U tenisu je osvojio sve što se može osvojiti. Bio je revolucionarni igrač jer je imao svoju harizmu i pristup tenisu i životu koji su bili prilično drugačiji od ostalih. Zato je on tako zanimljiv - rekao je Đoković.

Agasi mu je već nudio savete telefonom.

- Pomno je pratio sve mečeve, velike mečeve, naročito na televiziji. Tako da poznaje igrače, zna sve protiv kojih sam igrao u poslednjih nekoliko nedelja, tako da smo razgovarali pre svakog meča. Već osećam da smo se nekako zbližili i stvorili lepo razumevanje.

Novak i dalje najveću podršku ima od svoje porodice i supruge Jelene i sina Stefana.

We believe! #NoleFam @djokernole Idemooo!!! #Ajde

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on May 18, 2017 at 2:49pm PDT

Da se od rođendana sve kreće na bolje je i vest da će Novak u ponedeljak postati zaštitno lice renomirane kompanije za proizvodnju sportske opreme "Lakost" (Lacoste).
U poteri za potpisom Srbina bio je i američki "Najki" (Nike), možda i najveći "igrač" na teniskom tržištu, ali ih je Đoković odbio čak tri puta. Ljudi koji stoje iza najpopularnijeg krokodila na svetu imali su bolju ponudu i uspeli da u svoje redove pridruže jednog od najboljih igrača u istoriji 'belog sporta'.

Najboljeg srpskog sportistu u istoriji je pre "Unikla" oblačio nemački "Adidas", sa kojim i dalje ima ugovor za patike, odnosno italijanski "Serđo Takini" (Sergio Tacchini).

A da Nole nije samo najbolji teniser na svetu, već i jedan pravi "blizanac" koji voli šalu, smeh i zabavu... videli smo toliko puta na terenu, ispred kamera...

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/m.g. guliver/getty
Tagovi: Novak Đoković