Nemanja Vidić za Hello!: Posle duge igačke karijere želeo sam da malo uživam u životu

Nemanja Vidić za Hello!: Posle duge igačke karijere želeo sam da malo uživam u životu

Autor: | 08/06/2017

0

Fudbalski as i nekadašnji kapitet trofejnog kluba “Mančester junajted” Nemanja Vidić glavni je krivac za ogromnu popularnost ovog kluba u našoj zemlji. Zbog fantastičnih partija koje je pokazivao na terenu, domaći zaljubljenici u ovaj sport postali su pasionirani navijači britanskih “crvenih đavola”.

Posle prošlogodišnje odluke da okonča sportsku karijeru, fudbalski dres zamenio je elegantnim odelom, a prepoznatljivi borbeni duh koji je pokazivao na terenu smenili su odmereni nastupi u javnosti. Dok pažljivo kroji planove za budućnost, priznaje da se još privikava na nove angažmane i dodatne aktivnosti koje oni nose.

- Moram da priznam da sam više uživao na terenu. Ovo je jedno novo iskustvo za mene, ne snalazim se još tako dobro, ali kao u životu, tako je i u ovim aktivnostima sve stvar prakse. Nisam navikao da učestvujem u ovakvim događajima, tako da se privikavam, ali siguran sam da ću s vremenom i to savladati. Mislim da mi odela ne stoje loše, dobro se osećam u njima, iako privatno više volim da nosim ležernu garderobu, ali ni ovo nije loše.

Posle izjave da je njegovo mesto na čelu reprezentacije lepa ideja za budućnost mnogi su se ponadali da bi nakon mnogo godina života u inostranstvu suprug i otac trojice sinova uskoro sa porodicom mogao da se vrati u rodnu zemlju. Ipak, emocije su, kaže, jedno, a realnost nešto drugo.

- Emotivno sam vezan i za “Crvenu zvezdu” i za reprezentaciju Srbije, i sigurno da imam emocije i prema nacionalnom timu, kao i prema mom bivšem klubu koje me vuku, ali moramo da sagledamo okolnosti i da vidimo da li je realna šansa da budem trener u srpskom fudbalu. Jer želje su jedno, a mogućnosti drugo. To je sada mnogo daleko, imam vremena da razmišljam o tome. Trudim se da uživam u stvarima koje sada radim.

Odluku da okonča karijeru profesionalnog sportiste doneo je u dresu “Intera”. Rođenom Užičaninu i njegovoj supruzi Ani dopao se život u Milanu, zbog čega su odlučili da sa trojicom sinova, devetogodišnjim Lukom, osmogodišnjim Stefanom i petoipogodišnjim Petrom, život nastave u domu nadomak stadiona “San Siro”, na koji je do prošle godine odlazio na treninge.

 

- Ostao sam da živim u Milanu, sviđa mi se život u tom gradu. Hrana je dobra, vino takođe. Moraš da se razumeš u vina ako želiš da budeš trener, jer oni samo o tome pričaju posle utakmica. Posle duge igačke karijere želeo sam da malo uživam u životu, pa sam igrao golf, malo i tenis, malo sam putovao. Počeo sam i da skijam, što mi ne ide loše, jer imam jake noge. Radio sam stvari koje nisam mogao dok sam bio igrač. Ipak, posle dugog odmora želim da se vratim fudbalu. Menjam svoje stanje iz uživanja u pripreme za budućnost - izjavio je budući trener, koji intenzivno radi na dobijanju profesionalne licence u Engleskoj.

Za kraj razgovora otkrio je koliko je kao zvezda svetskog ranga i čovek koji intrigira međunarodnu javnost on sam upućen u dešavanja na javnoj sceni, kako svetskoj tako i srpskoj.

- Iskreno, ja to ne pratim toliko. Moja supruga, kao sve žene, voli da povremno pogleda i pročita i te novosti. “Hello!” je ugledan magazin i u svetu, ali ipak je supruga ta koja više voli da pogleda šta se dešava na javnoj sceni u svetu, naravno voli da zna i šta se dešava u Srbiji.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić guliver/getty/hello/arhiva
Tagovi: nemanja vidic