Bio je i ostao legenda: Gorica Popović objavila dirljivo pismo koje je dobila od Cuneta

Bio je i ostao legenda: Gorica Popović objavila dirljivo pismo koje je dobila od Cuneta

Autor: | 23/07/2017

0

Vest da je preminuo legendarni Predrag Cune Gojković, rastužila je mnoge ljude širom Srbije. Naša poznata glumica Gorica Popović otkrila je na svom Fejsbuk profilu da joj je pevač poslao pismo u decembru prošle godine.

- Ovo je pismo koje sam dobila od legende naše muzike, prošlog decembra, povodom dvadeset godina predstave Brod plovi za Beograd. Cune nas je obradovao gostovanjem u predstavi pre nekoliko godina. Bila je to velika čast i sreća za publiku i za sve nas... Ovo pismo jeste intimno, ali objavljujem ga kao dokument: Cune - veliki umetnik i veliki čovek. Počivaj u miru, gospodine... - napisala je Gorica i objavila fotografiju pisma.

Prenosimo pismo u celosti:

- Draga Gorice, dušo moja mila. Čestitam ti 20. "Brod" u Ateljeu. Ti si, sine, posebna, uvek bila. Zahvaljujući svojoj ljubavi, humoru, talentu i posvećenosti, napravila si nešto što je, siguran sam, biser tvog pozorišta, a na kulturnoj sceni Beograda događaj će pamtiti generacije. Budi mi, sine, zdrava i vesela i živela i srećna" Kaže mi Kića (Katarina Gojković, Cunetova ćerka, prim. aut) da me pozdravljaš, pa evo pozdravljam i ja tebe. Čuvaj mi moje dete. Voli te tvoj Cune - stoji u pismu.

Predrag Cune Gojković biće sahranjen u sredu u 15 časova u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

HELLO.RS JANKO PETKOVIĆ