Loše vesti za Novaka Đokovića: Koliko će naš as morati da odsustvuje sa terena

Loše vesti za Novaka Đokovića: Koliko će naš as morati da odsustvuje sa terena

Autor: | 24/07/2017

0

Najbolji srpski teniser Novak Đoković mogao bi da propusti US open zbog povrede, rekao je za lekar reprezentacije Zdenko Milinković.

Milinković, koji je i ortopedski hirurg, pregledao je Đokovića i istakao da ga očekuje pauza između šest i 12 nedelja.

-Na sledećem pregledu će se znati da li ta procena ostaje ili se menja. U tom periodu neće smeti da trenira sa reketom, ali će smeti da radi ostale segmente, kao što je kondicija i slično. Naravno, imaće i određene terapije, rekao je Milenković za "Sportski žurnal".

Dakle, Đoković 99% neće igrati na US openu, kao ni u polufinalu Dejvis kupa sa Francuskom u septembru, a sva je prilika da će pauzirati do kraja sezone.

-Simptomi se smiruju, bio je kod specijalista u Torontu, na dodatnim ispitivanjima. Konsultovao je i naše stručnjake, naravno i mene jer smo mi odlični prijatelji. Sada je važno mirovanje uz različite vrste procedura koje mogu da utiču na oporavak i smirivanje tegoba. Operacija ostaje krajnja opcija, rekao je Milenković i dodao:

-Ima koštanu modricu zbog preteranog igranja. Nije dovoljno pauzirao, Novak je takav, stisne zube i igra i pored ozbiljne povrede. To je za mene kao njegovog prijatelja uvek bila velika briga"

Novak je stigao u Beograd i ove nedelje održaće konferenciju za medije na kojoj će saopštiti konačne planove za ovu godinu.

Šta Novak kaže o povredi koja ga sprečava da radi ono što najviše voli pročitajte u novom broju magazina Hello

Hellomagazin.rs Guliver/Getty
Tagovi: Novak Đoković