Džulija Roberts pozvana na jednu od najpoznatijih manifestacija u Srbiji

Džulija Roberts pozvana na jednu od najpoznatijih manifestacija u Srbiji

Autor: | 03/08/2017

0


Predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović uputio je poziv holivudskoj glumici Džuliji Roberts, koja se ovih dana sa porodicom nalazi u Beogradu, da poseti ovogodišnji Sabor trubača u Guči.

Jolović je još 2012. godine na jednoj od konferencija za novinare izjavio da bi od svih poznatih ličnosti u Guči na Saboru trubača, najviše voleo da ugosti Džuliju Roberts kada joj je takođe uputio poziv, piše Tanjug

Kad na vratima ugledate svetsku zvezdu: Džulija Roberts greškom pozvonila jednoj Beograđanki

On je u pozivnom pismu holivudskoj glumici istakao da u Srbiji postoje „dobro odgajeni i tradicionalno vaspitani srpski domaćini koji dočekuju goste sa svih strana sveta, predstavljajući na najbolji način svoju kulturu i tradiciju i poštujući njihovu“.

-Kad dođete u Dragačevo, videćete kako je u ovaj naš kraj utkana stara vokalna tradicija sa folklorom i glasovitim instrumentom trubom, uz geslo da tradiciju možemo voleti ili ne, ali je moramo poštovati, naveo je Jolović.

Prema njegovim rečima, u Guči se sve više truba čuje iz svih delova Srbije, ali i Republike Srpske, Evrope, Amerike, Rusije i čitavog sveta.

https://www.hellomagazin.rs/strane-vesti/uloga-supruge-je-najvaznija-pravi-razlog-posete-dzulije-roberts-beogradu/

On navodi da sabor u Guči traje već pola veka i da je ovu manifestaciju posetilo blizu 20 miliona domaćih i stranih gostiju.

-Guči ćete učiniti čast, a Vama i Vašoj porodici zadovoljstvo, da budete naš i moj gost u vreme 57. Sabora trubača, koji se ove godine održava od 9. do 13. avgusta,
stoji u pozivu slavnoj glumici.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty