Emina Jahović: Mustafi prija kada komentarišu da ima privlačnu suprugu

Emina Jahović: Mustafi prija kada komentarišu da ima privlačnu suprugu

Autor: | 31/08/2017

0

Pošto je singlom “Protiv svih” započela novu invaziju na muzičke prostore s kojih potiče, osveživši balkanski etar nešto drugačijim zvucima, Emina Jahović-Sandal sa porodicom se otisnula na pučinu. Dok hiljade fanova čeka septembar, i izlazak njenog šestog albuma koji nosi simboličan naziv “Dalje”, pop zvezda sa suprugom Mustafom i sinovima Jamanom i Javuzom na jahti obilazi luksuzna turska letovališta i grčka ostrva.

Lepa pevačica sve nove pesme napisala je sama. No, kao i na prethodnim izdanjima, nema nijednog stiha na turskom jeziku jer ga, priznaje, još ne govori i ne oseća dovoljno dobro, iako dugo živi u Istanbulu.

- Muzikom se bavim od ranog detinjstva, a do sedamnaeste godine već sam imala finu karijeru. Najviše volim da izvodim pesme koje sama komponujem i trudim se da održim korak sa modernim stilovima. Ipak, ovog puta bila sam dovoljno hrabra da album radim celim srcem, da kažem ono što zaista mislim i otkrijem kako se osećam. Prvi put nisam razmišljala kako će publika reagovati kad čuje. Slušala sam samo svoje srce, ali i dete u sebi. Verujem da će se takav pristup dopasti i mojim obožavaocima i da će sve biti savršeno, onako kako sam zamislila - kaže Emina, koja je leto zapalila još jednim hitom, duetom “Limunada” sa Milicom Todorović.

https://www.hellomagazin.rs/domace-vesti/duet-emine-jahovic-milice-todorovic-limunada-je-konacno-stigao-video/

Postoji li poseban lajtmotiv koji se provlači kroz ovaj album?

- Sve moje pesme namenjene su ženama. Uvek. Želim da ih inspirišu, da ih učine hrabrijim i snažnijim. Sentimentalne su i romantične, u mom dobro poznatom stilu, jer priča o ljubavi nikada ne prestaje, čak ni kada prođu godine i kada o životu steknemo više znanja koje nas neminovno menja. Novi album predstavlja sve ono što sam ja, otkriva i moju dušu i emocije.

Iako imate mnogo obožavalaca u Turskoj, albume snimate u rodnoj Srbiji i pišete na maternjem jeziku.

- Da. U Srbiji sam rođena, tu sam odrasla i počela karijeru. Veze sa domovinom su izuzetno jake. Prevela sam neke svoje starije pesme na turski i snimila ih, ali još nijednu nisam napisala na tom jeziku. Treba da prođe dosta vremena dok ne počnete potpuno da osećate neki jezik i dok mu ne uđete u dušu, kako biste mogli na njemu da stvarate.

Emina Jahović: Najveća životna bol koja ne prolazi

 

Dopadaju li se vašem suprugu nove pesme i da li vam je pomagao dok ste radili album?

- Mustafa mi je oduvek pružao bezrezervnu podršku iako se naši muzički ukusi razlikuju. Oduševljeno je primetio koliko sam se promenila dok sam snimala album “Dalje”. Bila sam presrećna kada mi je rekao da će to biti prekretnica u mojoj karijeri.

Imate mali studio u dnevnoj sobi, tako da vam je kuća uvek puna muzike. Koliko ona utiče na vaš život?

- Muzika je oduvek bila u mom životu. I oduvek sam se spremala da postanem pevač. Moj otac je bio doktor, kardiolog, čovek koji je odmah shvatio koliko sam talentovana i usmeravao me kako da iskoristim taj dar. Savetovao mi je da pišem poeziju jer je verovao da sam u tome najbolja. Preminuo je kada sam imala jedanaest godina. Nije stigao da vidi koliko sam postigla zato što sam ga poslušala. Kad god napišem novu pesmu, prvo je otpevam njemu, pa je tek onda podelim sa drugima.

A post shared by @yaemina on Jul 18, 2017 at 8:15am PDT

Nose li vaše kompozicije neku univerzalnu poruku?

- Ljubav. Za sve je potrebna motivacija, a na Zemlji ne postoji veća i snažnija inspiracija od ljubavi.

Šta vaši sinovi vole da slušaju, da li im je upravo mama omiljena muzička zvezda?

- Oni pripadaju potpuno drugačijoj generaciji. Još su mali, njihovo mišljenje menja se velikom brzinom. Slušaju sve, najviše aktuelne svetske zvezde. Moj novi album ima mnogo modernih elemenata i noviteta, dopada im se. Bila sam presrećna kada sam videla kako se moja deca sjajno zabavljaju uz te pesme, što mora da je dobar znak.

Budući da su im roditelji vrsni umetnici, ima li već naznaka da će poći vašim putem?

- Čini mi se da mlađi, Javuz, ima talenta. Jaman ume dobro da sluša i voli muziku, ali Javuz bi mogao da se više zainteresuje za taj svet. Ipak, rano je za donošenje zaključaka.

Postoje li pored muzike, vaše prve ljubavi, još neke oblasti koje vas interesuju?

- U poslednje vreme posvećena sam kozmetičkoj industriji. Prošle godine lansirala sam brend “Yaemina”, sa losionima za telo i parfemima, a nova kolekcija stiže u oktobru. Srećna sam i zahvalna zbog činjenice što mi je posao istovremeno i hobi. Ponekad se, kao svi, osećam umorno i iscrpljeno, ali nikad se ne žalim jer imam privilegiju da uživam u životu punom ljubavi i strasti.

U kampanji za “Extreme Intimo” nosite kupaće kostime. Da li vaš suprug voli kada se oblačite izazovno?

-Moj stil nije provokativan, ali kao i svaka žena, ponekad imam potrebu da izgledam izazovno, u spotovima pogotovo. Mustafi se to nekad dopada, a nekad ne. Po tome dosta podseća na balkanske muškarce. Voleo bi da budem atraktivna samo za njegove oči, ali mu prija i kada komentarišu da ima privlačnu suprugu.

A vi, jeste li vi ljubomorni?

- Bilo je i takvih epizoda. U periodu zabavljanja, Mustafina karijera je eskalirala, a ja nisam mogla da se kontrolišem znajući koliko je poželjan svim tim lepim devojkama koje su ga doslovno proganjale. Međutim, sve se promenilo kada smo dobili Jamana. Ta vrsta bliskosti doprinela je da na onu pređašnju nesigurnost i posesivnost gledamo iz potpuno drugačije perspektive. Naši životi dobili su sasvim novi tok i nove prioritete. Ljubomora u onakvom obliku odavno ne egzistira u našem domu.

Snežana Ilić Andrija Damjanović za Extreme Intimo
Tagovi: emina jahović