Evrovizijski pobednik Salvador Sobral se bori za život dok čeka novo srce (video)

Evrovizijski pobednik Salvador Sobral se bori za život dok čeka novo srce (video)

Autor: | 25/09/2017

0

Ovogodišnji senzacionalni pobednik Eurosonga Salvador Sobral ponovno puni novinske članke, ali ovaj put jer je morao da se povuče sa muzičke scene kako bi se posvetio zdravlju.

Naime, portugalski pevač otkazao je sve nastupe te je primljen u bolnicu u Santa Kruzu na odelenje intenzivne nege gde je smešten zbog bolesti srca. Portugalac koji je osvojio simpatije Evrope emotivnom baladom, mora na transplantaciju srca.

Portugalski mediji pišu kako mu je život u opasnosti i da pevač ima sve manje vremena dok čeka novo srce.

Reči podrške Sobralu su uputili bivši pobednik Eurosonga Aleksandar Rajbak iz Norveške, pobednik 2009., ukrajinska pevačica Jamala, pobednica 2016., kao i španski predstavnik na ovogodišnjem takmičenju Manuel Navaro, inače vrlo dobar Sobralov prijatelj.

Najbolji kardiolozi brinu o zdravlju 27-godišnjeg pevača, a prema navodima jednog portugalskog lista, čak i ako se nađe kompatibilno srce za Salvadora, pitanje je hoće li njegov organizam biti dovoljno jak da ga primi.

Zadnji nastup je imao u Estorilu 8. septembra pre nego što je hospitalizovan. Pratilo ga je 3000 ljudi, a mladi pevač je na kraju vrlo emotivno interpretirao pobedničku pesmu. Na sceni mu se pridružila i njegova sestra Luisa Sobral, koju je zagrlio pa se rasplakao pred publikom koja nije ostala ravnodušna. Njegov nastup zabeležile su i kamere.

 

Salvador Sobral doneo je prvu pobedu Portugalu u takmičenju za najbolju pesmu Evrope pesmom Amar Pelos Dois (Ljubav za dvoje).

hellomagazin.rs guliver/getty