Duško Tošić: Najteže je kada se misli da je sve gotovo, ali uz ovu ekipu je ceo narod!

Duško Tošić: Najteže je kada se misli da je sve gotovo, ali uz ovu ekipu je ceo narod!

Autor: | 05/10/2017

0
Foto ATAimages

Fudbaler Duško Tošić (32) iza sebe ima trofeje osvojene u Srbiji, Francuskoj, Nemačkoj i Turskoj, za nacionalnu selekciju debitovao je pre 11 godina, a sada ga je poziv obradovao, iako je bio naknadni.

Za završne mečeve u mundijalskim kvalifikacijama, u petak u Beču protiv Austrije, odnosno tri dana kasnije u Beogradu protiv Gruzije, strateg "orlova" ga je pozvao usled povrede Uroša Spasića. Nije se bunio, odmah se odazvao jer ga nešto posebno raduje ovoj selekciji Srbije.

- Kvalifikacije su skoro gotove, a mi nismo pretrpeli nijedan poraz. Što nije baš uobičajeno za nas. A grupa nam, pritom, nije bila laka. Reći će neko "nisu to bila neka zvučna imena protivnika", ali jake su to ekipe. Ono što mene posebno raduje je što se u našoj reprezentaciji, posle duže vremena, vidi jako dobra atmosfera. Ja jesam bio odsutan deset meseci, ali bio sam sve vreme na vezi sa saigračima, sve sam pratio - kaže Tošić za Blicsport.

Ti isti saigrači od njega mogu da čuju brojne dobre defanzivne savete, ali jedan se naročito izdvaja.

- Sada svi misle da je gotovo, a nije. I, pritom, najteže je kada se misli da je sve gotovo. Naravno, u ekipi je, sa pravom, pristuan veliki optimizam, što je i dobro. Lepo je nadati se i biti srećan. Pogotovo što srpski narod voli reprezentaciju. Fudbal je sport "broj 1" u Srbiji, svi prate reprezentaciju, bukvalno sada može da se na svakom koraku vidi euforija, svi su uz ovu ekipu. Nikad, bar u skorije vreme, nije bila takva atmosfera - istakao je naš reprezentativac.

hellomagazin.rs guliver/getty/ATA images
Tagovi: Duško Tošić