Sanja Marinković: Majčinstvo je najlepši segment mog života

Sanja Marinković: Majčinstvo je najlepši segment mog života

Autor: | 06/10/2017

0

Poznata voditeljka Sanja Marinković otkriva kako se snalazi na plesnom podijumu, šta smatra gubljenjem vremena i zašto je sin Strahinja najbolje društvo za putovanje

Sa kakvim ambicijama i željama ste ušli u novu sezonu emisije „Magazin in“?

- Kao i proteklih sedamnaest godina, da opravdam poverenje publike i da odlazim u studio ispunjena i zadovoljna. Imam privilegiju da radim posao koji obožavam.

U čemu je tajna konstantno visokog rejtinga emisije koju radite?

- Vrlo iskreno razgovaram sa gostima o životnim temama, kao što su ljubav, razvod, uspeh, neuspeh, zavist, pohlepa, prijateljstvo, lepota tela i duha. Gledaoci vole da čuju iskustva omiljenih glumica, pevačica ili književnica, i podstaknuti tim pričama razmisle o svom životu i možda reše dileme koje ih godinama muče.

Sagovornici vam pred kamerama rado otvaraju dušu. Da li je takav slučaj i u privatnom životu?

- Veoma sam temperamentna, često vrlo direktna. Ne volim naknadnu iskrenosti. Ne volim da me neko vređa neistinom. Ono što očekujem od drugih, očekujem i od sebe. Umem i volim da saslušam, predložim, razmislim, pa ako mogu, ponudim rešenje. Ali, ne volim da lične slabosti iznosim „na tacni“. Sažaljenje ničemu ne služi. Trudim se da imam dovoljno snage i pameti za sebe, a onda i za druge.

Oni koji vas poznaju samo sa ekrana rekli bi da ste velika pričalica. Koje svoje osobine biste vi izdvojili?

- Brzina, energija, vedriha duha, brbljivost.

Zbog čega vam je sin Strahinja najdraže društvo za putovanje?

- Majčinstvo je najlepši segment mog života. Trudim se da zbog karijere i obaveza trpim samo ja, ne i moj sin. Svaki slobodan vikend i raspuste koristimo da negde otputujemo. Ako nismo u avionu, biramo destinacije i pravimo planove. Strahinja ima skoro deset godina, odgovoran je, vredan, omiljen u društvu. Moja je velika podrška i najinteresantnije društvo za provod i uživanje.

Na „Instagramu“ imate više od sedamdeset hiljada pratilaca. Čitate li poruke koje vam stižu?

- „Instagram“ je moja lična komunikacija sa publikom koja voli i ceni moj posao. Odgovaram na svako pitanje, prihvatam predloge i negujem odnos sa onima koji u mom stilu života i načinu rada vide ono što njihov život može učiniti lepšim.

Šta može da vas šokira?

- Primitivizam koji nema granice, agresivnost po svaku cenu, nevaspitanje na svakom ćošku i nekultura u komunikaciji. Nikako da se naviknem na takvu svakodnevicu.

Na koji parfem mirišete ovih dana?

- Na poseban, koji se prodaje na samo tri lokacije na planeti. Zove se „Khilian“.

Koja poznata dama je za vas ikona stila?

- Svaka dama koja je shvatila da je dobrota kompenzacija za lepotu i koja će radije uložiti novac u obrazovanje nego u svoju privlačnost. Verica Rakočević, koja pleni i na pragu sedamdesete, princeza Ranija, koja osvaja svojim stavom, moja snaja Jelena, koja u svojim dvadesetim s osmehom odgaja troje dece i ugađa mom bratu, a to, verujte mi, nije nimalo lako. I moja sestra Aleksandra, koja se u svojim tridesetim lako nosi sa iskušenjima i okolnostima života žene sudije u Luksemburgu i Španiji.

Postoje li knjige kojima se rado vraćate?

- Romane Vesne Dedić pročitala sam po nekoliko puta. Nije reklama za najbolju drugaricu, već od srca preporuka svim ženama koje veruju da je navika ono što čini da brak traje, koje nemaju snagu da se suoče sa istinom i promene svoj život. Nadam se da će se čitateljke vraćati i mojoj knjizi koja će se pojaviti krajem novembra. Nije roman.

Ima li istine u glasinama da ćete Milan Kalinić i vi ponovo voditi emisiju „Sve za ljubav“?

- Nema.

Pamtite li najveću „ludost“ koju ste uradili zbog ljubavi?

- Šta će vam veća ludost od one da se posle samo nekoliko meseci zabavljanja udate jednog petka u limuzini za Pariz i…

Kako se snalazite na plesnom podijumu?

- Kao da sam se na njemu rodila. Igrala sam balet i bavila se plesom od pete godine do fakulteta. Porodila sam se 19. decembra 2007. uz džez muziku. Svakog petka obnavljam korake uz „Despasito“, u klubu kod Simona de Karića. Dva puta nedeljno pokušavam da budem kraljica podijuma kod Ivana Mileusnića, u plesnom klubu „Dare to dance“.

Jedna ste od retkih žena koja kaže: „Ponosna sam na svaku svoju boru.“ Ne plašite se starosti?

- Ponosna sam što još nemam „svaku svoju boru“ jer se redovno negujem, bavim se sportom i pravilno se hranim. Uzgred, samo nezadovoljne žene su manje lepe žene, a ja vam nisam od tih.

Kakvu kafu pijete?

- Espreso sa sojinim mlekom.

Šta je za vas gubljenje vremena?

- Čekanje.

Koga biste voleli da ugostite u studiju u ovoj sezoni?

- Odavno sam svoje želje ispunila, sada ispunjavam samo želje verne publike.

Eva Čubrović Mirko Tabašević