Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić u zajedničkom projektu: To će biti naša priča o Tomi

Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić u zajedničkom projektu: To će biti naša priča o Tomi

Autor: | 11/10/2017

0

Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić snimaju film kao produkcijski partneri, a njih dvojica su već sarađivali na filmu “Ivkova slava“ za koju je Željko Joksimović radio muziku.

Film bi trebalo da bude urađen po noveli koju je napisao Nikola Pejaković, sa kojim je Željko Joksimović dugogodišnji prijatelj, a zajedno su radili na pesmi “Haljinica boje lila” 1997, koju je Željko aranžirao.

Dozvolu za snimanje filma dobili su od Baneta Obradovića koji je nosilac prava lika i dela Tome Zdravkovića, organizovao je koncert u sećanje na Tomu i podigao spomenik u Leskovcu, kao i spomen-ploču u Beogradu.

- Već dve godine Dragan Bjelogrlić i ja pripremamo priču za film o Tomi Zdravkoviću. Naša želja je da sačuvamo velikane od zaborava, to je neko podsećanje sa obavezom. Film neće biti o Tomi, nego o tome kako smo ga mi videli, umetničko gledanje na sve ono što je on za života uspeo da uradi i ostavi iza sebe - izjavio je Željko Joksimović za “Blic“.

 

- Ne treba deliti muziku, a posebno dobru muziku. Tomina muzika je antologijska i ne postoje posebni momenti u kojima treba da se sluša. Ja nisam veliki uživalac folk muzike, ali Toma ne može da se svrsta ni u jedan žanr, to je autentična muzika jednog autentičnog čoveka, umetnika. Ne bih mogao da podelim njegove pesme, to je muzika koja je dobila na vrednosti i ako vam kažem da moja deca slušaju muziku Tome Zdravkovića, onda vam je sve jasno - istakao je Dragan Bjelogrlić

hellomagazin.rs Mirko Tabašević/hello/arhiva