Kaliopi Bukle: Moji bivši supružnici su danas moji najbolji prijatelji

Kaliopi Bukle: Moji bivši supružnici su danas moji najbolji prijatelji

Autor: | 30/10/2017

0

Pop diva Kaliopi Bukle više od 30 godina vlada javnom scenom, a gotovo da ne postoji album sa kojeg nije prepoznato barem nekoliko hitova. Takođe iza sebe ima ozbiljan broj singlova. Pored uzbudljive karijere, ni privatan život joj nije prošao bez bure.

Posle toliko godina na sceni i dalje važite za pop divu i jednu od najlepših pevačica sa prostora bivše Jugoslavije. Da li vam ta titula laska?

- Ne volim epitete uz svoje ime, jer me udaljavaju od suštine. Ja sam dete Balkana, uvek deo svog naroda i glas koji peva u ime svih njih, oslikavajući njihove emocije u pesmama - priča Kaliopi u intervjuu za Asku.

Da li se sećate početka svoje karijere i kako je vaš prvi nastup izgledao?

- Bila sam devojčica… Deo nje i danas živi u meni. Zato se i svega dobro sećam.

Kroz vaše pesme se obično prožima tema ljubavi. Da li svoj privatni život prenosite u vašu muziku?

- Dapače, u mojim pesmama se prožimaju i druge teme sem ljubavi. Na primer pesma “Rođeni” (Bato) nije samo ljubavna pesma, kao i pesme, “Lokomotiva”, “Vučica”, “Crno i belo”…

Stihovi pesme “Crno i belo” pričaju o tome kako posle svakog pada treba da se ustane što pre. Da li ste vi jedni od tih koji lako prežive “poraz” ili je to ipak dugoročniji proces?

- Eto i sami ste konstatovali da ne pevam samo o ljubavi… Stihovi pesme govore sve. Ponekad i više od onog što bih otkrila u jednom intervjuu.

Iza sebe imate dva braka, da li i dalje verujete u večnu ljubav?

- Svaki čovek ima svoj put. Ja sam nepopravljiv romantičar.

Koliko je teško preći preko razvoda?

- Onoliko koliko ste spremni da podnesete. Moji bivši supružnici su danas moji najbolji prijatelji. Verovatno smo to uspeli, jer smo svi pametni ljudi.

Mnogi su spekulisali da niste uspeli u ljubavi sa Vasilom zbog razlike u godinama. Da li mislite da je ta razlika presudna za uspeh ili ljubav ne poznaje godine?

- Mislim da je čovek kroz istoriju dokazao da kad je ljubav u pitanju, pravila za uspeh i neuspeh ne postoje. Zato, sve spekulacije padaju u vodu.

Kaliopi će 25. novembra održati akustični koncert na Kolarcu u Beogradu

- Neću nista otkriti, kako bi doživljaj na koncertu bio potpun! Reći ću  samo, koncert je tako osmišljen , da će beogradska publika uživati od početka do kraja. Zajedno ćemo disati i pevati. Želim da publiku osetim blizu moje kože.

hellomagazin.rs Mirko Tabašević/hello/arhiva
Tagovi: Kaliopi Bukle

Pročitajte još