Sloboda Mićalović: U braku sam naučila kada da odreagujem, a kada da prećutim

Sloboda Mićalović: U braku sam naučila kada da odreagujem, a kada da prećutim

Autor: | 01/01/2016

0

Njen šarm i lepotu na velikom platnu najlepše je iskazao Zdravko Šotra, a svojim raskošnim talentom Sloboda Mićalović uspela je da zaintrigira i Emira Kusturicu, sa kojim poslednje dve godine sarađuje u njegovom najnovijem filmskom ostvarenju "Na mlečnom putu", u kome glumi sa Monikom Beluči. Dok sigurnim koracima gradi karijeru u kojoj je čeka mnogo još velikih uloga, tridesetčetvorogodišnja Leskovčanka sa stalnom adresom u Beogradu uživa u porodičnoj oazi sa suprugom i kolegom Vojinom Ćetkovićem i šestogodišnjim bliznakinjama Verom i Milom. Roditeljstvo kao prioritet i sklad u četvoročlanoj zajednici čine ih uzornim timom, a upravo zahvaljujući tim kvalitetima postali su laureati nagrade "Porodica životnog stila", koja im je uručena u Narodnom pozorištu u Beogradu. Poznata majka i supruga ponosno je primila priznanje, dok su ostala tri člana porodice te večeri izostala sa scene iz opravdanih razloga.

- Vojin je imao predstavu, a devojčice su se razbolele. Toliko mi je žao što nisu mogle da budu sa mnom, sve sam bila spremila, odabrala sam šta će da obuku, ali ih je temperatura sprečila da dođu - sa žaljenjem u glasu počinje razvogor za "Hello!" glumica, koja se potrudila da kćerkama objasni da ova nagrada ne podrazumeva čokoladne poklone. Taj deo rezervisan je za predstojeće praznike, koji se s nestrpljenjem iščekuju.

- Ova današnja deca su čudna, raduju se poklonima, vole slatkiše, ali već sada naručuju igračke koje žele. I to nije slučaj samo sa njima dvema, nego sa svom decom. Čini mi se da manje veruju u Deda-Mraza nego što smo mi u njihovim godinama. Mnogo su realniji nego mi, a meni je žao zbog toga i ja ih i dalje ubeđujem da on postoji. Čak smo pisale pisma, ali vidim da su nepoverljive. Ali vole kada dođe vreme da se kiti jelka, da se prime paketići kod tate, pa kod mame u pozorištu - to je radost.

Nagrada za porodicu priznanje je i za njen i Vojinov brak koji traje sedam godina. Iako mnogi kažu da je sedma godina bračnog života krizna, Sloboda smatra da su usponi i padovi sastavni deo odnosa ljudi koji se vole.

- Na braku se radi iz dana u dan, a osnovno je da mora da postoji ljubav. Ne znam kako se održava brak ako on nije iz ljubavi. Ni kao glumica ne znam kako da namaštam kako to izgleda, jer je to užasno komplikovano. Lepo je kada kod kuće imate nekoga ko vas voli, ko će da vas zagrli, da vas razume, da se raduje sa vama, ko će da deli život sa vama. Onda dođu i deca, kao kruna ljubavi. Ali u moru ovog ludila koje je svuda oko nas i koje te tera da ostaneš sam, jer je lakše, sve to navodi da brak kao instituciju zanemariš, da poklekneš i pomamiš se za nekim laganim stvarima. To mi nikada nije bio izazov. Mi se trudimo da i kada je teško, to polako prevaziđemo - otvoreno kaže glumica, koja je s godinama naučila da se nosi sa izazovima bračnog života.

- Vojin i ja smo zajedno skoro deset godina. S vremenom naučiš kada treba da odreaguješ, a kada da prećutiš. Ali to ne mora da bude teško, meni je to zabavno. Da je sve savršeno, bilo bi dosadno. Kako da znaš da ti je brak dobar i da si ti u njemu srećan, ako ne doživiš i da nešto ne valja. Sve je to život, sve je to uzročnoposledično povezano. Ali, mislim da je start najvažniji, a to je pametan izbor. Devojke često žure i tu vreba opasnost da se napravi greška - ističe Sloboda, koja smatra da raciju nema mesta kada je reč o emocijama.

- Kod mene je bila presudna intuicija. Osećala sam mali strah, kao i Vojin, sigurna sam, zbog čega smo odlučili da prvo živimo zajedno, ali sa nama je to od prvog dana funkcionisalo. Često pričamo o tome kako se ne osećamo da smo u braku, u smislu da osećamo da nam je neko stavio okove. Jednostavno, to je samo bio sledeći korak našeg već dobrog odnosa i tako je i danas - zadovoljno kaže supruga glumačkog asa, koji je tokom leta zbog pucanja plućne maramice bio hitno hospitalizovan.

Zahvaljujući pravovremenoj reakciji lekara, zdravstveni problemi uspešno su sanirani, a dobre prognoze ohrabrile su Slobodu da se vrati snimanju Kusturičinog filma u Trebinju, iako je svaki slobodan trenutak koristila da se vrati svojim najmilijima u Beograd. Pretrpljeni strah i strepnja za zdravlje supruga razlog su da poželi da godinu na izmaku isprati što pre.

- 2015. godina mi nije bila nešto naklonjena. Sa radošću je ispraćam i sa još većom dočekujem 2016. - kaže glumica, kojoj će 2016. doneti i svetsku premijeru filma "Na mlečnom putu" u Kanu.

- Uz Božju pomoć, da svi budemo zdravi i na okupu, radujem se novoj godini i "Kanskom festivalu", koji će biti jedna velika stvar u mom životu.

 

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Mirko Tabašević/Hello

Najnovije vesti