Bosonoga soul zvezda: Džos Stoun dolazi na "Nišvil"

Bosonoga soul zvezda: Džos Stoun dolazi na "Nišvil"

Autor: | 21/01/2016

0

Britanska soul pevačica Džos Stoun (Joss Stone) nastupiće na ovogodišnjem Nišvilu. Mnogi smatraju da je ona jedna od najboljih soul pevačica svih vremena.

- Britanka, kojoj je pravo ime Joscelyn Eve Stoker, je sa svojih 28 godina postigla i više nego mnoge velike muzičke zvezde tokom cele karijere. Nastupala je i snimala sa velikim rok, soul, bluz i džez imenima među kojima su i Džejms Braun, Solomon Burk, Herbi Henkok, Tom Džons, Blondi, Rod Stjuart, Smoki Robinson, Ringo Star, Džef Bek, Stivi Vonder, Dasti Sprinfild, Džoni Ledžens, Ašanti, Sindi Loper, Džesika Simpson, Robi Vilijams, Bono, Bob Geldof i Kris Martin iz Coldplay (sa kojima je učestvovala u projektu Band Aid 20), Mik Džeger, Dejv Stjuart, Damien Marli i AR Rahman, sa kojima je sarađivala u okviru super grupe Superheavies - navode organizatori "Nišvila".

Pevala je i sa velikom Aretom Frenklin uz čiji CD sa najvećim hitovima se još kao desetogodišnja devojčica jednom zauvek zaljubila u soul. Kako sama kaže na TV-u je videla spot Arete Frenklin i poželela da da za Božić dobije njenu ploču.

Džos Stoun je poznata i po tome što na koncertima nastupa bosa, širom sveta je prodala više od 14 miliona albuma čime je postala jednim od od najprodavanijih muzičara svog doba, najprodavaniji soul izvođač u novom milenijumu, ali najprodavaniji britanski muzičar svog vremena.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/splash hellomagazin