Jelena Đoković se upoznala sa "budućim" ajkulama (foto)

Jelena Đoković se upoznala sa "budućim" ajkulama (foto)

Autor: | 05/02/2016

0

Jelena Đoković je odlučila da, sem što nas redovno obraduje nekim zdravim i ukusnim receptom, ovoga puta ode i korak dalje.

Naime, sada je "zaronila" malo dublje i pokazala nam kako izgledaju ajkule, odnosno iz koje malene "stvari" nastaju:

- Zar nije zadivljujuće da svaki dan imamo priliku da naučimo nešto novo? Danas sam naučila mnogo novih i zanimljivih stvari o ribama u Okeanografskom muzeju.

Ali ovo je ostavilo najveći utisak na mene! Ono što vidite ovde je buduća ajkula! Ovo su kesice za ajkulina jaja (poznate i kao "Sirenina torbica" ili pak Đavolja - kada je prazna) i unutra je beba ajkula!


Nisam mogla da verujem da sam bila tako blizu i videla sve ovo! Ja sam ronilac, ali nikada ne bih dotakla ribe/korale jer bih se osetila malo čudno da ih vidim u ruci, ali u isto vreme... Izuzetno sam srećna i zahvalna na ovakvom iskustvu.

Inače, one su dobro i rastu zdrave, radeći neverovatan posao - edukujući ljude o ajkulama i drugim ribama. Obećala sam da ću na mom nalogu podeliti i neke obrazovne informacije o svetu okeana.

Moramo da damo sve od sebe da zaštitimo prirodu na najbolji mogući način. Sa odgovarajućim znanjem. - napisla je ushićena Jelena, a mi očekujemo nove informacije, a možda i snimak sa ronjenja i nadamo se da će prevazići nelagodnost i pipnuti neki koral, a možda i neku ajkulu u prolazu...

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/splash