Stefan Kapičić: Sad sam tek odškrinuo vrata Marvelovog univerzuma (foto/video)

Stefan Kapičić: Sad sam tek odškrinuo vrata Marvelovog univerzuma (foto/video)

Autor: | 10/02/2016

0

U „Deadpoolu“, čija je premijera u Srbiji zakazana za 10. februar, Stefan Kapičić igra ulogu Kolosusa, Dedpulovog pomoćnika, gorostasa, najjačeg člana X-Man armije čije je pravo ime Piotr Nikolaievitch Rasputin.

Prisećajući se svojih glumačkih snova tokom studentskih dana odgovorno tvrdi da većina glumaca sanja o Hamletu i Magbetu. I on je jedan od njih. Ali, kako kaže, uloga u filmu o strip heroju, čak iako je to antiheroj poput Dedpula, ostvarenje je drugačije vrste sna.


To je ostvarenje sna iz onih dana kada se prvi put susreo sa svetom stripova, koji i danas predstavljaju veliki deo njegovo života. Ostvarenje sna o kojem je mogao samo da mašta kada je kao dete dobijao od strica iz Amerike VHS kasete sa nasnimljenim crtanim filmovima krcatim superherojima...

Last night in NYC - #Deadpool main cast! Morena, Leslie, Ryan, Brianna, Ed & yours truly Stefan! Love u guys!

A photo posted by Stefan Kapicic (@stefankapicic) on Feb 9, 2016 at 4:11am PST


- Postoji tu još superheroja koje bih voleo da igram, naravno“, govori nam kroz osmeh. „Dobra stvar je što se ja još uvek u ovom delu filma ne vidim. Ako bude nastavka, to će biti druga jedna dimenzija... Ali, hej! O tome ne mogu ništa da pričam. Postoje tu neke klauzule i ugovori... U suštini, ne postoji superheroj koga bih odbio! Sad sam tek odškrinuo vrata Marvelovog univerzuma i tek su velike stvari predamnom.


Režiju filma potpisuje Tim Miler, koji je bio oduševljen Stefanovim likom i delom i baš je njega, nakon nekoliko krugova audicije, odabrao za ulogu Kolosusa. Međutim, kada su krenuli prvi krugovi audicije, Stefan nije ni znao za koju ulogu tačno se nadmeće sa ostaim glumcima, a kamoli koji je film u pitanju.

- Već šest godina praktično živim u Los Anđelesu, tako da imam dobre agente i menadžere. Oni su me predložili za prvi krug za ulogu u nekom filmu, ali tada nisam ni znao o kojem je filmu reč. Dobio sam scenario sa potpuno promenjenim imenima. Sve je bilo u tajnosti. Radio sam za nešto potpuno nepoznato u tom trenutku. Ali audicija je išla kao i svaka druga - objašnjava on.

Dodatnu poteškoću u njegovom slučaju imalo je to što je u vreme auducija igrao u predstavi „Romeo i Julija“, a spremao „Hasanaginicu“ u Tivtu.

With amazing director of @deadpoolmovie Mr.Tim Miller after the shoot! #deadpool #timmiller #stefankapicic #colossus #20centuryfox #marvel #dreamcometrue #actor #director

A photo posted by Stefan Kapicic (@stefankapicic) on Dec 24, 2015 at 9:39am PST


- Kada sam se vratio kod nas, zvali su me ljudi iz 20 Centry Foxa. Potom je stigao i treći poziv, od Kristijana Kaplana, šefa odseka za kasting. Onda su počeli da mi otkrivaju neka imena koja su u scenariju i tada sam pretpostavio da, ako se već pominje ime Vejd, to mora da je Vejd Vilson tj. Dedpul.

#24 #romeo&juliet #wewillbeworldchampions @amar_bukvic #stefankapicic #theUnit #tearsforsale #carlstonzaognjenku

A video posted by Stefan Kapicic (@stefankapicic) on Jan 3, 2016 at 9:29am PST


Usledili su sati guglanja (Da, i Stefan Kapičić kao i mi obični smrtnici, veruje u moć Googlea.) ne bi li istražio sve moguće opcije i saznao ko sve radi na filmu.

- Pretpostavio sam da me zovu za Kolosusa, jer su tražili određenu vrstu akcenata. A opet, kako sam manijak za stripove otkad znam za sebe, nije mi bilo teško da pokušam da prilagodim svoj glas tome što je trebalo da bude Kolosus. Poslednji deo audicije je posebno zanimljiv jer sam imao pauzu od tri dana između predstava u Dubrovniku i Tivtu. Studio 20 Centry Fox je tražio da me hitno pošalju u SAD zbog probnog snimanja, tako da sam ja leteo jedan dan, stigao u Njujork, snimao ceo drugi dan, seo na avion i sleteo dva sata pred predstavu u Tivtu.

Već tada, što je bilo pre nekoliko meseci, nadao se da je na korak od ostvarenja sna, korak od uloge. Ali o tome nije smeo da kaže ni reč.

- To je onaj osećaj kao ostvarenje sna. Bio sam sretan kao malo dete! Ja iza sebe imam desetine uloga u filmu i pozorištu, ali ovo je u sebi nosilo dimenziju ispunjenja dečjeg sna. A onda sletiš u Tivat, bez potcenjivanja pozorišta i tog rada, ali se i dalje pitaš da li je sve ovo bio samo san?

Iako je radio na brojnim projektima u SAD, od kojih s ponosom ističe serije „24“ i „Numbers“, priznaje da ništa od toga „nije imalo takvu snagu kao filmovi iz strip univerzuma“. „Ovaj film će mi, kako stoje stvari, otvoriti mnoga vrata“, nada se on.

Me & my amazing Xmen teammate Negasonic Teenage Warhead aka Brianna Hildebrand #Deadpool #Colossus #NYC

A photo posted by Stefan Kapicic (@stefankapicic) on Feb 9, 2016 at 7:15pm PST


Ulazak u Marvelov univerzum zaista može biti velik šansa sa glumca sa brdovitog Balkana. Prve kritike film „Dedpul“ koje stižu s obe strane Atlantika više su nego pozitivne, a Stefan tvrdi da su za to najzaslužniji reditelj filma Tim Miler i glavna zvezda Rajan Rejnolds.

- Tom Miler je stvarno čarobnjak koji ume sa ljudima - dodaje naša zvezda priznajući da je pred početak snimanja bio pod malom tremom.

- On te toliko oslobodi, gradi lik sa tobom, ne dozvoljava niti jednu jedinu mogućnost da napraviš grešku.

Podjednako dobra iskustva Stefan nosi i iz rada sa Rejnoldsom. Za ovu holivudsku zvezdu Dedpul je veliki zalogaj. Nakon nekoliko lošijih superherojskih filmova i uloga, postavljalo se pitanje da li je Rajan dostojan Dedpula. Međutim, Stefan tvrdi, a kritike to dokazuju, da ne postoji savršeniji izbor od Rejnoldsa.

Here's Colossus and Deadpool (aka @vancityreynolds) hanging out !!! @deadpoolmovie #12daysofdeadpool #deadpool

A photo posted by Stefan Kapicic (@stefankapicic) on Dec 23, 2015 at 2:56pm PST


- Ne postoji glumac koji bi mogao bolje da igra Dedpula, ni po svojoj fizičkoj spremnosti, ni po svom humoru. Mislim da je napravio vanserijski posao. Toliko je duhovit, spontan, a još je kao čovek divan. Baš se vidi zašto je holivudska 'A zvezda', jer on sa sobom nosi harizmu i ostvarenost. I vidi se da mu je ovaj film užasno bitan. On se za njega borio već deset godina i spletom okolnosti je najzad dobio zeleno svetlo.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hello/instagram

Najnovije vesti