Srpska premijera "Dobre žene", filma Mirjane Karanović, 1. marta na Festu

Srpska premijera "Dobre žene", filma Mirjane Karanović, 1. marta na Festu

Autor: | 21/02/2016

0

Film "Dobra žena", rediteljski debi Mirjane Karanović, imaće srpsku premijeru 1. marta u Sava Centru, u okviru 44. Festa, a poznata glumica kaže da to očekuje sa uzbuđenjem i tremom.

- Iako smo sjajno primljeni na festivalu "Sandens" (gde je bila svetska premijera), ipak mi je reakcija publike u Srbiji najvažnija - naglasila je ona.

Mirjana Karanović je priznala da je mislila da će joj režija pasti mnogo teže i dodala da je imala odlične saradnike.

- Svi su dali najbolje od sebe i ponosna sam što su mi ukazali toliko poverenja. U svakom trenutku sam osećala podršku i to je učinilo da se osećam sigurno i zaštićeno. Ja sam se, sa svoje strane, veoma dobro pripremila i tačno sam znala šta želim - objasnila je ona.

O uslovima rada s druge strane kinematografije, Karanović kaže da su uslovi snimanja manje više svuda slični, u regionu, ali i šire, pogotovo kada se radi o art filmovima.

- Ono što je nama potrebno jeste redovno raspisivanje konkursa i stalni izvori finansiranja. Potrebno je da se tačno znaju kriterijumi za kvalitet, da se podrže uspešni i da se uvek da šansa novim autorima - ocenila je glumica.

Karanović je za film, koji govori o suočavanju i spoznaji, pisala i scenario, uz saradnike Stevana Filipovića i Darka Lungulova, a igra i glavnu ulogu.

Prema sinopsisu, nakon 30 godina braka, glavna junakinja saznaje tajnu o svom mužu, zbog koje je prisiljena da donese odluku da li će nastaviti da živi skrivajući istinu od sebe same ili će ostaviti sve ono što je dotad stekla i započeti novo poglavlje.

O motivima da napiše tu priču, Karanović je rekla da je želela da predstavi priču iz ugla jedne žene.

- Njen život se razlikuje od mog, ona i ja smo različite, ali ipak negde duboko, sakriveno ispod mnogo slojeva života, ona i ja imamo istu dušu i o toj duši je ovaj film - istakla je Karanović.

Ona je primetila da se mi svi nadamo i zavaravamo da će jednog dana, na neki volšeban način nestati naše nevolje i problemi.

- To je ljudska vrlina i način da se preživi, zaboraviti, ne misliti, skloniti u stranu. Ali, život nas neumoljivo podseća na dugove i plaćamo ili mi ili naši potomci - ističe priznata glumica.

Ona je dodala i da današnje vreme stavlja pred ljude velika iskušenja.

- Potrebno je mnogo unutrašnje snage da bi danas postao i ostao ljudsko biće. Ljudi su naterani da se bore za goli opstanak i tada nijedna cena nije prevelika. Čak i kada treba prodati dušu da bi preživeo - naglasila je Karanović.

Ona je pomenula da su reakcije publike u Americi i Švedskoj bile divne i uzbudljive i da isto očekuje i u Beogradu.

Komentari (0)

Loading
, Foto:printscreen hellomagazin