Nada Šargin: Imam neko lepo osećanje prema Jugoslaviji

Nada Šargin: Imam neko lepo osećanje prema Jugoslaviji

Autor: | 03/03/2016

0

Glumica Nada Šargin igra ulogu Mace, tragičan ali zao lik u novom filmu Olega Novkovića "Otadžbina", koji će premijerno večeras biti prikazan na Festu.

Šarginova je debitovala u Novkovićevom filmu "„Sutra ujutru"“, i kaže da ni ovaj put nije mogla da odbije ponudu.

- Kad sam pročitala ovaj scenario Milene Marković bila sam oduševljena. Odmah sam shvatila koliko je to teško, ali sam bila zahvalna - rekla je ona.

Glumica otkriva da voli stil kojim piše Marković, ali da je glumacki i rediteljski teška.

- Ona uvek ima više slojeva - kaže glumica i dodaje da joj se uloga Mace dopala zato što je zla i surova.

- Takav je karakter, ona bi bila zla i da je srećna u životu, mada ne u tolikoj meri, a ovde njeno zlo kulminira iz njene tragedije i nesreće - objašnjava Šarginova.

Uprkos napornom snimanju, glumica je pohvalila reditelja "Otadžbine" i način na koji radi na filmu.

- Oleg obožava svoje glumce, neguje ih i tretira na strog, ozbiljan način, kao autoritet, ali osetite i poverenje i ljubav. To kako on radi sa glumcima, to je meni fenomenalno. On je mnoge glumce, pogotovo glumice, bukvalno probio na film, i to iz različitih generacija. To govori koliko on ima ukusa za glumce i napravi uvek sjajnu podelu od harizmatičnih i jako zabavnih ljudi, kao što je na primer Vuk Kostić - rekla je ona.

Na pitanje šta za nju znači naslov filma, Šarginova odgovara da je otadžbina mesto gde ste rođeni i vi i vaši očevi.

- Rođena sam u Jugoslaviji i ja se nje jako dobro sećam. Imam neko lepo osećanje prema toj zemlji koja je mrtva, uništena i ubijena na najgori način. Po toj logici ja kao da nemam otadžbinu, ali Srbiju sada osećam kao svoju otadžbinu - rekla je glumica.

- Mislim da je to mesto gde se do kraja treba izgraditi ličnost, i profesionalno i privatno, dati sve od sebe da radiš na svom duhovnom razvoju, pogotovo ako si iz kulture. U svakom slučju, treba dati sve od sebe da budeš što bolji čovek i za tu zemlju što bolji radnik, šta god da radiš - zaključila je Šarginova.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello! hellomagazin
Tagovi: nada šargin