7. marta dobijamo učesnika Srbije na Evrosongu

7. marta dobijamo učesnika Srbije na Evrosongu

Autor: | 04/03/2016

0


Radio-televizija Srbije će u ponedeljak, 7. marta predstaviti izvođača koji će predstavljati Srbiju na Evrosongu u Švedskoj. U specijalnoj emisiji „Pesma Srbije za Evropu“ gledaoci će prvi put moći da čuju kompoziciju kojom će se Srbija takmičiti u Stokholmu.

Emisija je na programu u subotu, 12. marta, u 21.00, na Prvom programu RTS-a.

- Predstavnik Srbije na ovogodišnjem Evrosongu izabran je na internom konkursu RTS-a. Ove godine predstavićemo jedno novo mlado lice koje će, verujemo, biti iznenađenje kako za domaće, tako i za inostrane ljubitelje Pesme Evrovizije - otkrio je Dragan Ilić, šef delegacije Srbije na Pesmi Evrovizije.

Odluku o srpskom predstavniku doneli su urednici Muzičke redakcije RTS-a.

- Ovakav princip omogućio je da RTS na takmičenje pošalje jedno novo lice, za koje smatramo da će srpsku pesmu predstaviti na najbolji način. Iza izvođača stoje svi resursi RTS-a, uključujući orkestre, aranžere, producente koji rade u našoj kući, tako da po prvi put RTS na Evrosong šalje kompoziciju koja je u najvećoj meri urađena svim raspoloživim autorskim i tehničko-produkcionim kapacitetima Radio-televizije Srbije - dodao je Ilić.

Specijalna emisija Pesma Srbije za Evropu ima nameru da predstavi srpskog izvođača, mladu osobu sa puno interesovanja i talenata, što će publika i TV gledaoci moći i da vide.

Kroz razgovor i muzičke numere gledaoce će voditi najpoznatiji srpski TV voditelji, koji će publici predstaviti sve najinteresantnije činjenice i zanimljivosti u vezi predstavnika i kompozicije.

Srbija će nastupiti u drugom polufinalu 61. Pesme Evrovizije. Polufinala su zakazana za 10. i 12. maj, dok je Veliko finale 14. maja u areni „Globen“ u Stokholmu, uz direktan prenos na RTS-u.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Promo hellomagazin

Pročitajte još