Evo zašto Lepa Brena nije zadovoljna svojim nadimkom

Evo zašto Lepa Brena nije zadovoljna svojim nadimkom

Autor: | 08/03/2016

0


Momenat kad je Fahreta Jahić postala Brena desio se mnogo pre nego što ste je upoznali kao pevačicu.

Kako je otkrila, nadimak Brena dobila je još u srednjoj školi, 1975. godine i to - na košarkaškom terenu.

U tom periodu počela sam aktivno da treniram košarku. Na košarkaškom terenu je i nastao moj današnji nadimak – Brena. Nadimak mi je dao moj tadašnji košarkaški trener, Vlada Bajer. Dok sam šutirala na koš, on mi je doviknuo: "Hajde sad, Breno!" U Bosni to je bio sinonim za lepu devojku. Uvek sam volela da se ističem, da izborim svoje mesto pod suncem. Ma, bila sam kao šilo! Zato sam se i našla pod košem, s loptom u rukama. Tu je došao do izražaja i moj smisao za realnost. Shvatila sam da nisam dovoljno talentovana za košarku i da će uvek biti boljih od mene, koje neću dostići. Kada me je kasnije Saša Popović pitao da li imam neki nadimak, setila sam se tog događaja, i tako postala – Brena. Tokom gimnazijskih dana počela sam da pevam po igrankama. Konačno sam shvatila da je scena moj teren – ispričala je pevačica jednom prilikom.

Milovan Ilić Minimaks pobrinuo se da Breni 1981. bude pridodato i Lepa, s tim što verovatno nije znao da je time napravio umetničko ime čije bi bukvalno značenje bilo "Lepa lepa devojka".

Zato nije čudno da Brena nije baš luda za svojim nadimkom i da bi bila mnogo srećnija da je svi zovu Sofija ili Klaudija.

- Da sam na samom početku karijere znala da ću dostići ovoliku popularnost, učestvovala bih u osmišljavanju svog nadimka - rekla je pevačica nedavno.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello! hellomagazin
Tagovi: lepa brena

Pročitajte još