Novinari i muzičari u filmu o Vladi Divljanu

Novinari i muzičari u filmu o Vladi Divljanu

Autor: | 10/03/2016

0

Svoje učešće u filmu o Vladi Divljanu - "Nebeska tema" potvrdili su Darko Rundek, pijanista i profesor Aleksandar Šandorov, vođa benda "Ljetno kino" Mladen Max Juričić, sastav "Darkwood Dub" i poznati novinar Petar Peca Popović, saopštila je danas producentska kuća "Starhill".

- Drago mi je i počastvovan sam pozivom da učestvujem u filmu čija je namera da izrazi našu ljubav, poštovanje i zahvalnost prema Vladi Divljanu - izjavio je Darko Rundek povodom učešća u filmu.

Šandorov je zajedno sa Divljanom snimio album "Tajni život A. P. Šandorova", član je grupa "Old Stars band" i "Nevladina organizacija" koje su pratile Vladu Divljana, i bio je njegov blizak prijatelj.

- Veoma sam ponosan i srećan što ću učestvovati u dokumentarnom filmu o Vladi Divljanu Mladena Matičevića, a takođe u isto vreme osećam i veliku odgovornost jer ću biti deo ostvarenja koje je posvećeno velikanu naše muzike - rekao je Ssandorov.

Sa bendom "Ljetno kino" Divljan je objavio dva izdanja (EP "Četiri godišnja doba" i album "Live@Tvornica Kulture") i nastupao sa velikm uspehom širom regiona.

- Svi koji nesto radimo u čast Vlade Divljana, činimo to zbog njega, ali i zbog nas samih. Pripremajući se za film "Nebeska tema" i za koncert u čast najvećeg gospodina rokenrola, u stalnoj sam vezi s Vladom, vrlo slično kao kad smo zajedno svirali, jedina razlika je sto nam mejl i viber više ne trebaju - istakao je Juričić.

- Opčinio nas je muzikom na zemlji, sada je na redu nebeski film - dodao je vođa sastava "Ljetno kino".

Popović je primetio da bi "pravednije bilo da je Vlada učestvovao u filmu o njemu, nego što će on uzeti učešća u filmu o Divljanu".

Dejan Vučetić Vuča iz popularnog beogradskog sastava "Darkwood Dub" kaže da je "Nebeska tema" velika čast za taj bend.

- Vlada je bio heroj naše mladosti, jedan od umetnika koji su svojim radom uticali na nas da se i sami oprobamo u muzici. Nadam se da smo dorasli zadatku - dodao je on.

Uskoro će biti poznat kompletan spisak učesnika koji će biti deo dugometražnog dokumentarnog filma o životu i radu Vlade Divljana.

Scenarista i reditelj filma "Nebeska tema" Mladen Matičević iza sebe ima više od 20 dokumentaraca, među kojima su i nagrađivani "Kako postati heroj", "Run For Life" i film o Arsenu Dediću "Moj zanat".

O svom novom projektu kaže da će "Nebeska tema" biti "filmska posveta jednom od najvećih heroja njegove mladosti".

- Vlada Divljan je bio simbol Beograda, jedan od onih momaka kojima smo se svi divili, i zbog kojih smo se ponosili činjenicom da smo iz ovog grada - istakao je Matičević.

Snimanje filma počinje polovinom aprila, a premijera je planirana za jesen.

Komentari (0)

Loading
, Foto:facebook//VLADA DIVLJAN 1958. - 2015 hellomagazin