Enver Petrovci: Beograd mi uvek nedostaje i volim da mu se vratim (video)

Enver Petrovci: Beograd mi uvek nedostaje i volim da mu se vratim (video)

Autor: | 16/03/2016

0

Albanski glumac Enver Petrovci specijalni je gost u novom filmu Radoša Bajića "Braća po babine linije", koji će imati premijeru 16. marta u Sava centru.

Umetnik koga je publika zavolela još u staroj Jugoslaviji za Kurir govori o svojoj ulozi srpskog seljaka Gruje i o ulasku u ekipu najpopularnije serije „Selo gori, a baba se češlja“, koja je sada prešla na bioskopsko platno.

Kakvi su utisci sa snimanja i o Beogradu?
- Odlični. Ekipa filma je puna ljubavi. Bio bih u stanju da radim godinama ovako nešto. Beograd mi uvek nedostaje i volim da mu se vratim.

Zašto niste više radili ovde?
- Zvali su me nekoliko puta. Atelje 212 me je zvao da režiram predstavu, ali sam se uvek dvoumio. Ono što znam da bih odmah radio je uloga Mitketa u „Koštani“. Tada se uopšte ne bih vraćao. Mitketa je Bora Stanković pisao za mene. Kada sam prvi put pročitao za vreme studija, ljubav prema njemu nikad nije prestala. Razgovarao sam sa pokojnim piscem i shvatio sam da je zbog mene pisao. Moje je da kažem želju, a ako neko želi da je radi, tu sam. Za vreme svoje vlasti Boris Tadić je rekao direktoru pozorišta da mi da sve što želim. Velika čast. Tada mi nije trebalo ništa, ali sada bih ga rado zvao da mu kažem da hoću da igram Mitketa (smeh). Kada me je zvao Radoš, valjda zbog načina na koji me je zvao, osetio sam da sam potreban tom filmu.

Koliko se albanski mentalitet razlikuje od našeg?
- Smatram da nema neke razlike. Svuda je isto. Balkan je isti, a selo je selo. Isti su to ljudi.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs printscr/youtube
Tagovi: Radoš Bajić