Žarko Laušević se vraća na pozorišnu scenu

Žarko Laušević se vraća na pozorišnu scenu

Autor: | 17/03/2016

0

Posle dve decenije glumac Žarko Laušević s koleginicom Slobodom Mićalović priprema rok mjuzikl "Fantom slobode", čije je premijera zakazana za novembar.

Jedan od najpopuarnijih glumaca bivše Jugoslavije Žarko Laušević, koji se nedavno vratio na scenu filmom "Smrdljiva bajka", posle odsustva zbog služenja zatvorske kazne i odlaska u Ameriku, staće i napozorišne daske i to u ulozi u rok mjuziklu "Fantom slobode".

Predstava će premijerno biti izvedena u novembru u Sava centru, a Lauševiću će jedna od partnerki biti Sloboda Mićalović.

- Lauš je upoznat s celim konceptom, koji mu se dopao. On još uvek nije potpisao ugovor, pa se i dalje čeka njegov definitivni pristanak. Tumačiće jednu od tri glavne uloge, ali neće imati muzičkih deonica - kaže dobro upućeni izvoz, a piše "Kurir".

Rediteljka Tea Puharić režiraće ovaj komad koji će prikazivati bunt i vapaj za slobodom, a obuhvateće period sedamdesetih i osamdesetih godina u Jugoslaviji.

Podsetimo, Laušević je bio član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gde je ostvario veliki broj zapaženih uloga. Dobitnik je priznanja "Zoran Radmilović" i "Grad teatar" 1989. godine za ulogu u predstavi "Kanjoš Macedonović", kao i Sterijine nagrade za lik Rastka Nemanjića u predstavi "Sveti Sava" 1990. godine, zbog koje je napadan. Glumac trenutno boravi u Beogradu, gde je došao na ispraćaj Dragana Nikolića, a u Srbiji će ostati nekoliko dana.

Komentari (0)

Loading
, Foto:printscreen hellomagazin