Srđan Dragojević: Psiholog, režiser, pesnik i sjajan tata

Srđan Dragojević: Psiholog, režiser, pesnik i sjajan tata

Autor: | 17/03/2016

0

Srpski režiser i scenarista Srđan Dragojević (53) objavio je drugu slikovnicu "Kakagrad", koja se od danas može kupiti u knjžarama.

Dragojević nam prenosi jednu životnu situaciju koja teško pada i roditeljima i mališanima - kako da nauče dete da ide na nošu.

Autor je ovu neobičnu priču proverio na sopstvenoj deci - sinu Matiji i ćerkama Irini i Evi, a uz ilustracije Nemanje Ristića ponudio mamama i tatama podršku na putu ka osamostavljivanju deteta, pišu novosti.rs

Glavni junak slikovnice je mali Aca koji je nošu koristio za igru, sve dok mu tata nije otkrio neobičnu priču o Kakagradu.

Kakani, Govnica, Tvrdokak i drugi junaci pokazaće Aci da ići na nošu nije nemoguća misija i da taj korak može da bude baš uzbudljiva avantura.

Dragojević je po obrazovanju klinički psiholog i režiser i do sada je objavio nekoliko zbirki pesama, a prošle godine je objavio svoju prvu slikovnicu "Krilata deca", namenjenu predškolcima.

Čitaoci uskoro mogu da očekuju još jednu Srđanovu slikovnicu, sa devojčicom Vecom u glavnoj ulozi, nastavku "Kakagrada".

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hello