Marija Kilibarda: Moj ludi temperament se potpuno smirio

Marija Kilibarda: Moj ludi temperament se potpuno smirio

Autor: | 21/03/2016

0


Jedna od najlepših voditeljki, zaštitno lice televizije “Prva”, Marija Kilibarda već deceniju i po polako, ali sigurno osvaja srca publike svojim vedrim duhom i predanim radom.

Pozitivna energija kojom zrači posledica je unutrašnjeg zadovoljstva, a sama priznaje da joj poslednjih godina sreću najviše donose putovanja i mirne večeri udvoje, koje je rado zamenila za noćne izlaske.

Atraktivnoj brineti tridesete su donele mudrost i smirile njen nemirni temperament, pa u skladu sa tim pravi životne planove. Iako sve ređe govori o svom intimnom životu, Marija uživa u vezi sa bivšim košarkašem Vladimirom Radmanovićem, sa kojim se verila u septembru prošle godine, a sada oboje teže zasnivanju porodice i potomstvu.

Pre najvažnijih životnih uloga koje je čekaju, popularna voditeljka posvećena je radu na novoj sezoni šou-programa “Tvoje lice zvuči poznato”.

Posle devetomesečne pauze ponovo ste na malim ekranima, koliko ste uzbuđeni zbog toga i kako ste proveli prethodni period?

- Jedva sam dočekala početak šou-programa “Tvoje lice zvuči poznato”, a naročito sam bila nestrpljiva poslednja dva-tri meseca kada je i potvrđen termin startovanja nove sezone. U prethodnom periodu takođe sam mnogo radila, iako gledaoci nisu imali priliku da to vide. Svi mi, voditelji, osim na televiziji, radimo i na mnogim drugim projektima, kao što su različiti događaji, manifestacije ili kampanje, o čemu publika malo zna, a to je veliki deo našeg posla i od toga najčešće i živimo. Ipak, mnogo mi je nedostajao moj primarni posao, a to je rad na televiziji.

Ako se po jutru dan poznaje, kakva će biti treća sezona popularnog šou-programa?

- Još ne mogu da odgovorim na to pitanje, jer me je iskustvo iz prethodna dva serijala naučilo da se tek posle treće ili četvrte epizode zna kakva će energija vladati tokom sezone. Potrebno je neko vreme da takmičari osete prostor u studiju, da se međusobno upoznaju i da se između sebe uspostave odnose. A od toga kako teku pripreme tokom šest dana, zavisi kakva će atmosfera biti na snimanju tog sedmog dana. Ono što u ovom trenutku mogu da kažem jeste da je ovog puta postojalo najviše predrasuda kada je reč o kastingu, a priznajem da sam ih i sama imala prema nekim takmičarima. To sam im otvoreno priznala, pošto su me za kratko vreme razuverili u sve što sam mislila. Još jednom sam se uverila koliko su predrasude grozna stvar i zaista se trudim da ih se otrgnem uvek kada mogu, ali ovog puta sam ih se rešila tek kada sam se malo bolje upoznala sa pojedinim takmičarima.

Da li vam je voditeljski posao teži budući da ste prvi put u emisiji bez partnera?

- Odgovornost je mnogo veća jer postoje stvari koje ste kao voditelj u obavezi da spomenete, kao što su određena pravila takmičenja, zatim sponzori ili emiteri iz regiona. Kada se radi u paru, mnogo je opuštenije, pa ako nešto zaboravite, tu je druga strana da “izvuče stvar”. Sada nema mesta za greške. Priznajem da mi Bojan Ivković mnogo nedostaje, ne zato što ne mogu da iznesem sve sama ili zato što bežim od odgovornosti, već zbog njegove neponovljive energije i atmosfere koju pravi na snimanju. Kao i za sve u životu, lepše je kada se radi u paru.

Ove godine navršava se petnaest godina vaše televizijske karijere, u poslednje vreme radite isključivo najgledanije projekte, kakve su vaše dalje ambicije?

- Pre svega, hvala što ste me podsetili na ovaj divan jubilej i dali mi ideju da možda organizujem jednu lepu proslavu tim povodom. Što se tiče moje karijere, ništa nije došlo preko noći, ali sam zato uvek polako, ali konstantno, napredovala. Dugo sam se kalila u različitim zabavnim formama, tako da verujem da sam i zaslužila najgledaniji projekat na svim televizijama, koji radim poslednjih godina. Što se tiče mojih ambicija za budućnost, one nemaju mnogo veze ni sa televizijom, ni sa poslom.

Kakvi su vam planovi za budućnost?

- Oni su pre svega vezani za moj privatni život.

Da li to znači da ste spemni za brak?

- Mislim da ne postoje pripreme za to, niti testovi koji bi utvrdili da li ste spremni ili niste. Slično je i sa ulogom roditelja. Za te najvažnije životne uloge, čovek nikada nije do kraja spreman, samo može da im teži više ili manje.

Težite li trenutno zasnivanju porodice?

- Svakako.

Da li to prvenstveno ima veze sa tim što ste pronašli srodnu dušu?

- Apsolutno.

Pravite li konkretne planove za svadbu?

- To zaista ne mogu da otkrijem.

Koliko se vaš i Vladimirov odnos promenio od kada ste se u septembru prošle godine verili?

- Taj čin apsolutno ništa nije promenilo u našem odnosu. Sve je ostalo isto i baš je onako kako treba da bude.

Uživate li u zajedničkom životu sa njim?

- Normalno je da mi prija naš zajednički život, niko ne donosi odluku da se uda za čoveka sa kojim ne uživa u zajedničkom životu.

Planirate li da uskoro postanete roditelji?

- Neke stvari su zapisane negde gore, tako da mi sami ne možemo baš na sve da utičemo. Nešto možemo da želimo i ako dovoljno to želimo, možemo da ubrzamo realizaciju, ali sve će se desiti baš
onda kada bude trebalo da se desi.

Da li biste voleli da se što pre ostvarite u ulozi majke?

- Kao što sam rekla, desiće se kada bude trebalo. Uostalom, moj trenutni fokus je na poslu i šou-programu “Tvoje lice zvuči poznato”.

Vaš verenik je bivši košarkaš “Crvene zvezde”, a vi ste poznati kao vatreni navijač „Partizana“, kakva je atmosfera u vašem domu za vreme derbija?

- Što se mene tiče, atmosfera je odlična, a kako je mom dragom, moraćete da pitate njega. Mislim da ne bi dao isti odgovor kao ja.

Da li ste ga naveli da počne da navija za “Partizan”?

- Ne, ipak, svako drži svoju svoju stranu. U svakom slučaju zanimljivo je u vreme utakmica.

Čime vas je Vladimir osvojio? Šta očekujete od budućeg supruga?

- Nebitno je da li se radi o muškarcu, sestrama ili prijateljima, od ljudi iz najbliže okoline očekujem da mi ulivaju sigurnost i poverenje, da smo na istoj talasnoj dužini i da imamo iste težnje. Odanost mi je takođe mnogo važna. To tražim od sestara, kume, najboljeg druga, najbližeg kolege, pa i od budućeg muža. A on mora da me navede i da se stalno smejem kada sam pored njega.

Vaše mlađe sestre su već odrasle, zrele devojke, koliko je to promenilo vaš odnos i jeste li sada postale bliže?

- Mi smo uvek bile bliske i čitavog života smo nerazdvojne. Ja sam trećina koja ne može da funkcioniše bez njih dve.

Da li im kao najstarija sestra često dajete savete?

- Mnogo je češća obrnuta situacija, da ja njih “vučem za rukav” kada treba nešto da odlučim, a u nedoumici sam. One su toliko stabilne i svoje da im nisu mnogo potrebni moji saveti.

Koliko vam je njihovo mišljenje važno pri donošenju odluka?

- Mi smo vaspitane tako da znamo da jedna drugoj možemo stoprocentno da verujemo i kada bilo koja od nas treba nešto da odluči, obavezno sasluša mišljenje druge dve, ali na kraju sama preseče.
Nikada jedna drugoj nismo nametale svoja mišljenja i stavove, već samo dajemo savete. Ali bez njihovih smernica, život bi bio mnogo teži.

Ranijih godina uživali ste u izlascima i druženjima, izgleda da ste se u poslednje vreme promenili?

- Mnogo sam se promenila, naročito kada je reč o izlascima. Svake godine kada dođe moj rođendan, pravim rezime prethodnih dvanaest meseci i obično shvatam koliko su mi potrebe postale drugačije. Moj ludi temperament potpuno se smirio, nisam više osoba koju ne drži mesto, a potreba za društvenim aktivnostima prilično je splasnula. Sada slobodno vreme češće provodim na nekom mirnom putovanju nego po beogradskim lokalima, što je ranije bio slučaj.

Šta vas poslednjih meseci najviše usrećuje?

- Taj kućni mir koji sam pronašla i putovanja.

Pre početka emisije “Tvoje lice zvuči poznato” obilazili ste američki kontinent, kakve uspomene nosite sa tog putovanja?

- Poslednjih četiri ili pet godina sve velike projekte kao što su “Prvi glas Srbije” ili prethodni serijali “TLZP-a” završavali su se oko Nove godine i tada bih odlazila u neke toplije krajeve. Ove godine bila sam takođe u januaru na putovanju, ali su se stvari tako namestile da sam otišla na odmor pre početka velikog posla. Obišla sam mnoga mesta, a najviše su me oduševili San Francisko, Napa, portorikansko ostrvo Viekes i stari grad portorikanske prestonice San Huana.

Izgleda da uživate u obilascima dalekih destinacija?

- Često imam osećaj da radim samo da bih imala priliku da obilazim daleke predele, jer sve što zaradim potrošim na putovanja. Za mene je to najbolja investicija.

Postoje li uspomene sa putovanja koje ćete vi i Vladimir zauvek pamtiti?

- Naravno da ih imamo. Inače, ja sam osoba koja ne može da putuje sa bilo kim. Mnogo mi je bitno da sam sa osobom sličnog senzibiliteta.

Odnedavno ste na tretmanu detoksikacije, zašto ste se odlučili na taj korak?

- Već dugo jednom godišnje odlazim kod dr Dejana Čubrila na pregled čitavog organizma i on mi obično tada odredi režim ishrane koji podrazumeva i period detoksikacije. Posle toga, osećam se odlično, u fit sam formi i puna sam energije. Kako sam nedavno putovala, menjala vremenske zone i uživala u egzotičnoj hrani i piću, logično je da posle perioda u kome je sve bilo podređeno hedonizmu, malo spustim loptu i da se bar na neko vreme posvetim zdravom načinu života.

Poznato je da imate problem sa diskus hernijom, kako se nosite sa tim?

- Ukoliko se ne podvrgnete operaciji, diskus hernija je stanje koje traje celog života. Neću da kažem bolest, jer se sa njom živi. Moje stanje je nekada bolje, nekada lošije, a sve zavisi od toga da li redovno radim vežbe i da li dobijem koji kilogram više. Moram da priznam da nisam disciplinovana u kontinuitetu, nekada sam potpuno posvećena tome, a nekada izađem iz šablona, što ume da stvori poteškoće. Svesna sam da to ne valja, ali takav sam tip. Ne mogu ničemu da robujem.

Vaša prijateljica Kristina Radenković ovog proleća će postati majka, dok vam se druga drugarica Ana Ivanović uskoro udaje. Koliko učestvujete u njihovim pripremama za nove životne uloge?

- Nikada ne komentarišem sebi bliske ljude, ali mogu samo da kažem da se uvek najviše radujem kada je neko meni blizak u blagoslovenom stanju. Jedva čekam dan kada ćemo Kristininom partneru Nikoli da cepamo majice.

Poslednjih godina prilično ste zatvoreni prema medijima kada je reč o vašem privatnom životu, da li vam kolege to zameraju?

- Često mi zameraju zbog toga, ali me niko do sada nije pitao zašto sam donela takvu odluku. Naime, ja poštujem publiku i čitaoce, a kada sam u srećnom životnom razdoblju, kao što je slučaj sada, vrlo rado bih pričala o svemu što mi se dešava, međutim, ako to uradim, ljudi će s pravom tražiti od mene da delim sa njima i manje lepe stvari koje se u životu neminovno dešavaju, a ja to ne bih volela. Osim toga, postoje ljudi u mojoj blizini, prvenstveno moje sestre, koji ne žele da budu u medijima samo zato što se ja bavim javnim poslom, i ja to poštujem.

Poznati ste kao osoba izuzetno pozitivne energije, kako vam uspeva da budete nasmejani i kada vam je loš dan?

- Izabrala sam da radim u zabavnom programu, a on podrazumeva dobro rasploženje voditelja. Tako da sebi ne smem da dozvolim da publika primeti da imam loš dan. S druge strane, po prirodi sam pozitivna i malo sam stvorila sebi odgovornost da uvek budem dobro raspoložena, pa kada mi energija i najmanje klone, svi to primećuju. Tako da ponekad moram da stisnem zube i da se nasmejem malo više nego što mi prija kako se ne bi primetilo da nešto ne štima.

Važite li i među prijateljima za osobu koja je zadužena za podizanje atmosfere?

- Mislim da je to više pitanje za njih nego za mene, ali verujem da je tako. Uglavnom svi mene zovu kada treba da se organizuje neka zabava ili kada je neko od njih neraspoložen. Drago mi je zbog toga i rado sam prihvatila ulogu “dvorske lude” u društvu.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Mirko Tabašević