Nina Janković: Imam problem sa licem zbog scenske šminke

Nina Janković: Imam problem sa licem zbog scenske šminke

Autor: | 25/03/2016

0

 

Glumica Nina Janković osvojila je publiku ne samo talentom već i izgledom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Atraktivna dvadesetosmogodišnjakinja je kao tinejdžerka najviše volela da eksperimentiše promenom frizure, a posle upisa na fakultet shvatila je da je prirodan izgled najlepši i tada je nastupila njena "mirna faza". Zahvaljujući poslu kojim se bavi, Nina se često nalazila u ulogama žena različitih istorijskih epoha, što joj je posebno zanimljivo, a poslednja u nizu takvih uloga je u aktuelnoj seriji "Vere i zavere", koja se prikazuje na Radio-televiziji Vojvodine. Često transformacije imaju i svoje negativne strane, jaka šminka često ostavlja posledice na koži, zbog čega poznata umetnica posebnu pažnju pridaje negovanju lica.

Nedavno je počela da se prikazuje vaša nova serija "Vere i zavere" u kojoj igrate Nemicu Inge Lebenshajm, koja je živela sredinom prošlog veka. Koliko su vam frizura i šminka iz tog perioda zanimljive?

- Spadam u glumice koje su često igrale epohu pa sam do sada imala priliku da se susretnem sa različitim istorijskim razdobljima. Ipak, sada sam prvi put u ulozi žene koja je živela četrdesetih i moram da priznam da nisam oduševljena tadašnjom modom, frizurama i šminkom. Pedesete su mi nešto inspirativnije, čak i tridesete. Ali, ako bi trebalo da biram, najviše mi se dopada razdoblje šezdesetih. Tada su žene izgledale baš po mom ukusu.

Ovo vam je prva uloga u kojoj tumačite ženu, dok ste ranije uglavnom glumili devojčurke ili devojke, koliko vam je kostim pomogao u tome?

- To je donekle tačno, jer i u filmu "Montevideo, Bog te video" Valerija, koju glumim, jeste devojka, ali ima blizu trideset godina. Ali, svakako i za ovu, kao i za sve ostale uloge kostim mi je jako bitan, kao i frizura i šminka. Ta tri faktora mi mnogo pomažu prilikom izgradnje lika.

U kojoj ulozi se sebi najviše dopadate?

- Volim Valeriju iz pomenutog "Montevidea", a sviđa mi se i kako izgledam u ulozi Ane Karenjine u predstavi koju igram u "Madlenijanumu".

Volite li da izgledate lepo u svakoj prilici?

- Mislim da svaka žena uvek voli da izgleda lepo, pa se ni ja ne razlikujem mnogo. Sve je više i muškaraca koji vode računa o svom izgledu i trude se oko toga. Ipak, smatram da je izvor dobrog izgleda prvenstveno unutrašnje zadovoljstvo. Bez njega nema ni spoljne lepote.

Umete li da primite kompliment na račun izgleda ili se postidite kada vam neko kaže da ste lepi?

- Kako god, sve zavisi od raspoloženja i kakav mi je dan. Nekada rado primam komplimente, a nekada mi i ne prijaju.

Da li vaš suprug često ume da pohvali vaš izgled?

- Svakako.

Jeste li kao tinejdžerka imali običaj da eksperimentišete svojim izgledom?

- Napravila sam mnogo eksperimenata kada je reč o frizurama. Farbala sam se u najrazličitije boje, od narandžaste do plave, mnogo puta sam izvlačila pramenove ili se farbala kanom. Zaista su postojale razne faze, a smirila sam se kada sam upisala fakultet.

Imate li rituale, što se tiče nega, kojih se ne odričete?

- Trudim se da redovno idem na masaže koje i imaju i nemaju mnogo veze sa negom. Međutim, one me mnogo opuštaju i ne želim da ih se odreknem, smatram da se to opuštanje odražava i na moj izgled. Odnedavno sam počela redovno da idem u jedan estetski centar gde se brinu o mom licu i vidim veliki pomak. Konačno mogu bez pudera da izađem iz kuće što donedavno nije bio slučaj.

Jeste li imali probleme sa kožom lica?

- Često imam problem sa licem, a uzrok je uglavnom jaka scenska šminka. Zato se trudim da se pravilno negujem, ali ne radim ništa preterano. Štaviše, smatram da što više preparata stavljamo na lice, to ono postaje sve gore. Danas nam je mnogo toga dostupno, ali kada nanosimo razne proizvode, bez kontrole stručnjaka, to može da ima i kontraefekat.

Znači li to da koristite samo preparate po preporuci dermatologa?

- Da, kada je u pitanju lice i od kada to praktikujem i moja koža je mnogo bolja. Preparate za telo biram sama.

Volite li mirišljava mleka za telo?

- Volim, naročito ona sa potpisom brenda "Victoria's Secret".

Pomažete li suprugu u izboru preparata za negu?
- On vrlo dobro i sam zna da izabere preparate, tako da u zavisnosti od toga ko ima vremena da ide u kupovinu taj odlazi u nabavku kozmetike, a često to radimo zajedno.

Nedavno ste počeli da trenirate jogu, koliko vam prija taj način rekreacije?
- Zaista uživam u tome, naročito zbog toga što mi je instruktorka drugarica Nina Krakov. Nas dve imamo ritual da se prvo opuštamo uz čaj, a potom i uz jogu.

Šta presudno utiče na lepotu žene?

- U mom slučaju presudan je odmor. Kada se dobro naspavam, odmah se osećam i izgledam bolje. Srećom, imam odličnu šminkerku Nenu Ilić, koja ume tako dobro da me našminka tako da i kada sam umorna, izgledam sveže.

Vaše fotografije nedavno su se našle na prestižnom portalu "Vogue Italia", jeste li ponosni zbog toga?

- Vrlo sam zadovoljna ekipom sa kojom sam sarađivala, ali ja sam tu bila samo u ulozi modela, tako da nisam oduševljena što sam se našla na prestižnom portalu. Više bih volela da se nađem u “Vogu” zbog neke svoje uloge.

 

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello!/Mirko Tabašević
Tagovi: nina janković

Pročitajte još

Najnovije vesti