Dragana Mirković se oporavlja: Trudila sam se da nasmejana odem na operaciju

Dragana Mirković se oporavlja: Trudila sam se da nasmejana odem na operaciju

Autor: | 28/03/2016

0

Folk pevačica Dragana Mirković, koja je krajem januara operisala kuk i ugradila veštački, u emotivnoj ispovesti govori kako je ponovo naučila da hoda pomoću štaka i fizikalne terapije.

Ona priznaje da je bila veoma uplašena u trenutku kada su je lekari poveli u operacionu salu.

- Sam čin operacije sam teško podnela, naročito momenat kada su me poveli u salu. Trudila sam se da slušam savete lekara i bila sam fascinirana činjenicom da sam tri dana posle operacije stala pomoću štaka na noge, a onda sam narednih mesec dana morala da ih koristim kako se ne bih povredila i da bih mogla da hodam sigurno. Fizikalna terapija je bila sastavni deo oporavka i pomogla mi je da naučim kako pravilno da hodam. Terapeuti su mi objasnili u kakvom položaju treba da mi bude noga i kako treba da se krećem da ne bi došlo do daljeg oštećivanja. Išla sam na desetak takvih terapija, a onda sam nastavila da ih radim kod kuće - kaže Dragana i objašnjava zašto je morala da ode pod nož u razgovoru za „Alo!“

- Zbog problema koje sam imala od rođenja morala sam da odem na operaciju kako bih mogla normalno da funkcionišem. Mnogo sam igrala na koncertima na štiklama, pa je to ubrzalo odlazak pod nož i ugradnju veštačkog kuka. To je kao da ste vrhunski sportista, pa zbog povrede morate da idete na operaciju nakon nekog vremena. Bila bih veoma srećna da više nikada u životu ne moram da radim bilo koju intervenciju, iako sam emotivno dobro podnela ovu - kaže Mirkovićeva, koja je bila uplašena, ali rešena da i ovu krizu u životu prebrodi s osmehom.

- Trudila sam se da nasmejana odem na operaciju i tako se probudim iz anstezije. Samu sebe sam ohrabrivala da sve podnesem junački i to je trajalo sve dok se nisam vratila u normalni ritam života i krenula na terapiju - objašnjava pevačica koja se sada posvetila porodici, pa je sa ćerkom Manuelom i sinom Markom posetila uskršnji vašar u Beču.

Iako je nedavno operisana, Dragana ne miruje, ali polako hoda i trudi se da korača pravilno.

- Uskšnji vašar trenutno je jedna od najvećih atrakcija u dvorcu Šenbrun, pa sam iskoristila priliku da se prošetam s decom. Vreme je lepo, tako da mi prija ova šetnja posle oporavka od operacije i presrećna sam što imam vremena da uživam s decom. U Austriji, kada je katolički Uskrs, to se nekoliko dana obeležava i grad dobije skroz drugačiju energiju - govori Dragana dok kupuje dekorativne predmete kojima će okititi svoj dvorac, a koji se nalazi nadomak austrijske prestonice.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Mirko Tabašević

Najnovije vesti