Sanja Vučić: Realna sam i stabilna, ali i ranjiva i stidljiva

Sanja Vučić: Realna sam i stabilna, ali i ranjiva i stidljiva

Autor: | 29/03/2016

0


Ovogodišnja predstavnica Srbije na”Evrosongu”, Sanja Vučić, prodornim vokalom i autentičnom pojavom oduševila je najpre stručni žiri “Radio-televizije Srbije”, a potom i celokupnu domaću javnost.

Pevačica kruševačke grupe “ZAA” muzikom se bavi odmalena. Odlično izvodi fado melodije, šansone, sevdalinke, kao i rok numere, a sve to peva na arapskom, italijanskom, portugalskom, francuskom i engleskom jeziku.

Raskošan glas i neukrotivu energiju kojom pleni na sceni talentovana dvadesetdvogodišnjakinja imaće priliku da pokaže u “Golden Areni” u Stokholmu, gde će u maju izvesti pesmu “Iza osmeha”, koju je za nju napisala Ivana Peters.

O svojim očekivanjima, pripremama za izlazak na evropsku scenu, kao i o porodici kao najvećoj podršci, mlada nada domaće muzičke scene između ostalog govori za “Hello!” magazin.

Kako ste reagovali kada ste saznali da ćete predstavljati zemlju na "Evrosongu"?

- U trenutku kada sam saznala tu divnu vest osetila sam veliki nalet uzbuđenja. Tek nakon određenog vremena sam zapravo shvatila o čemu se radi. I dalje me drži isti osećaj euforije, oko nastupa, pesme i svih događaja vezanih za to.

Da li je to bila vaša vizija ili je u pitanju potpuno novi momenat u karijeri?

- Nikada zapravo nisam zamišljala sebe u toj ulozi. Velika je čast predstavljati svoju zemlju na jednom tako prestižnom takmičenju kao što je “Evrosong”, verujem svakom muzičaru, pa i meni.

Pesmu potpisuje Ivana Peters. Kako je došlo do vaše saradnje i da li vam je dala neke savete?

- Ivana je moj veliki pevački uzor. Ugledala sam se na nju od kada se bavim pevanjem. Čim sam čula pesmu znala sam da je za mene, a Ivanina i moja energija i muzički senzibilitet u potpunosti su se poklopilmnogo mi znače.


Izvodite pesmu koja govori o nasilju nad ženama, što zahteva pažljjivu pripremu nastupa. Na koji način se pripremate?

- Pripreme su u toku, a s obzirom da se tekst pesme bavi određenim problemom, koje je tematski specifičan, sam nastup mora verodostojno preneti emociju koju pesma nosi. Ali ono što sigurno može da se očekujete jeste spektakl.

Šta priželjkujete da vam donese odlazak u Stokholm?

- Htela bih da širem auditorijumu približim muzički žanr kojim se pretežno bavim. To je velika prilika da se dokažem kao pevač i umetnik.

Ima li u Srbiji dovoljno publike za muziku kojom se vi bavite?

- Muzika je deo kulture. Svaki vid kultire ima svoju publiku, tako i žanr kojim se bavim ima svoju, koja bi svakako mogla da bude brojnija. Radim na tome.

Sa kojim domaćim izvođačem biste rado ostvarili saradnju?

- Velika mi je želja da ostvarim saradnju sa Vasilom Hadžimanovim. Nadam se da će biti prilike za to.

Zašto ste i kako odabrali muziku za svoje zanimanje?

- Potičem iz muzičke porodice, tako da sam muzikom bila okružena još od malih nogu. Prirodnim sledom događaja i muzičkog vaspitanja došlo je do toga da muzika postane glavno interesovanje u mom životu.

Izuzetno ste samouvereni na sceni. Šta vam daje toliko samopouzdanje?

- To što radim dolazi iz velike ljubavi i upravo taj motiv daje mi sigurnost na sceni i samopouzdanje da to što radim obavljam na pravi način.

Pored muzike, šta vas najviše ispunjava?

- Porodica, prijatelji, ples, jezici, spoznavanje novih stvari generalno. Svi vidovi umetnosti me ispunjavaju. Obožavam da čitam stripove, uz koje se ovih dana opuštam.

Čija podrška u ovom trenutku vam je najvažnija?

- Podrška moje porodice i najbližih ljudi. Presrećna sam što je i moj grad Kruševac jako ponosan na mene, ali podršku dobijam sa svih strana. Razni ljudi, znani i neznani, pružaju je nesebično i neizmerno sam zahvalna zbog toga, jer je to jedina stvar koja će me ostaviti trezvenom i svesnom.

S kime delite lične radosti i tuge?

- Sa porodicom i prijateljima. Posebno u ovom periodu koji je i te kako stresan potrebni su mi moji najbliži da me drže za ruku i idu u korak sa mnom.

Da li ste emotivno ispunjeni?

- Jesam, ali ne govoreći samo u romantičnom smisli. Prosto, okružena sam ljudima koji dele sa mnom ljubav, pozitivnu energiju, radosti, nedaće. Ništa više od toga mi i ne treba.

Kakav muškarac može da privuče i zadrži vašu pažnju?

- Iskren muškarac, slobodnog duha, koji može da isprati ono što donosi moja energija. Da me prihvati onakvu kakva jesam, koji je spreman na otvoren odnos bez uzdržavanja.

Jeste li u ljubavi više romantični ili praktični?

- Kako kada. Često i jedno i drugo. Realna sam i stabilna, dok sam s druge strane ranjiva i sanjiva.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Mirko Tabašević
Tagovi: sanja vučić