Sanja i pesmom i stavom oduševila Amsterdam

Sanja i pesmom i stavom oduševila Amsterdam

Autor: | 11/04/2016

0


Nakon prošlonedeljne uspešne posete Letoniji i glavnom gradu Rigi, predstavnica Srbije Sanja Vučić nastavila je evropsku predevrovizijsku turneju. Ovaj vikend je bio rezervisan za najveću smotru zemalja učesnica na „Pesmi Evrovizije“ pred samo takmičenje, tradicionalni koncert u Amsterdamu.

Osmi po redu "Eurovision in Concert" okupio je ove godine rekordan broj zemalja, čak 26, oborivši time broj nastupa iz 2013. godine, kada je na koncertu pevalo 25 država.

Ovogodišnji domaćini bili su holandski evrovizijski komentator Korland Mas i Hera Bjork, predstavnica Islanda na „Pesmi Evrovizije“ 2010. u Oslu.

Sanja Vučić ZAA sjajno je dočekana u Holandiji. Odmah po sletanju na amsterdamski aerodrom i odlaska u hotel, dala je nekoliko intervjua.

Deo dana nakon svečanog otvaranja i zajedničke pres-konferencije predviđen je za individualne intervjue, a naša predstavnica bila je više nego tražen sagovornik. Veliki broj novinara čekao je u redu kako bi došao do intervjua sa Sanjom, a njena energija, šarm i odlično poznavanje jezika nije ih ostavilo ravnodušnim.

Ona je govorila o turneji koja je u toku, pripremama za sam nastup, a najviše pažnje posvetila je samoj pesmi, jer kako i sama kaže: „Važno je da poruka pesme dođe do što većeg broja ljudi, da prepoznaju njenu energiju, i sa njom se sjedine.

- Nasilje nad ženama je stvarnost, događa se svakog dana, i nije dovoljno da to samo konstatujemo. Moramo da budemo glasni, kako bi problem krenuo da se rešava.

Nakon nekoliko sati, koliko su novinari imali na raspolaganju za intervjue sa predstavnicima zemalja, krenulo se sa pripremama i tonskim probama za glavni događaj.

"Melkweg" centar bio je ispunjen do poslednjeg mesta, a karte za događaj su rasprodate za nekoliko dana od puštanja u prodaju.

Sanja je otpevala pesmu Goodbye sa kojom se ove godine takmičimo na „Evrosongu“, a gromoglasni aplauzi još jednom su potvrdili da Sanja ima veliku podršku i da je srpska pesma odlično prihvaćena u evrovizijskim krugovima.

Posle nastupa, Sanja je publici zahvalila na energiji i podršci koju joj daju i pozvala ih da glasaju u drugom polufinalu za broj šest, pod kojim Srbija nastupa 12. maja u Stokholmu.

Još jedna zanimljivost koju su brojni novinari zaključili ove godine jeste da se predstavnici zemalja sjajno druže i da sloganu "Come Together" na taj način daju pravi smisao.

Posebno ističu našu predstavnicu, koja je svojom neposrednošću već nakon prvog susreta uspostavila odličan odnos sa predstavnicima Izraela, Hrvatske, Bugarske, Švajcarske, Španije, ali i ostalim zemljama, o čemu svedoče i pozitivni komentari na društvenim mrežama.

Dan nakon gostovanja u Amsterdamu, Sanja nastavlja veliku turneju i odlazi u posetu Tel Avivu, Izraelu, na događaj "Israel Calling", na kojem će učestvovati 20 zemalja.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Mirko Tabašević hellomagazin