Dragana Katić: Kada sam osetila potrebu da se obratim psihijatru, to sam i učinila

Dragana Katić: Kada sam osetila potrebu da se obratim psihijatru, to sam i učinila

Autor: | 14/04/2016

0


Dok mnoge poznate ličnosti ne žele da otkriju kakve probleme su imale u životu, voditeljka emisije "Nikad nije kasno" Dragana Katić priča zbog čega je godinu dana posećivala psihijatra.

- Imala sam teške dane, pre svega kada sam iznenada, posle kratke i invazivne bolesti, izgubila dragu prijateljicu. Posle toga roditelje, a kao jedinici, to mi je baš teško palo. To su užasno bolni i prelomni momenti u mom životu. Kada sam osetila potrebu da se obratim psihijatru i da razgovaram o tome na koji način podnosim gubitak, ja sam to i učinila. Otišla sam i mnogo mi je pomoglo. Svima bih preporučila da kada zapadnu u neke probleme i životna iskušenja i kada vide da ne mogu sami da se izbore sa tim posete stručno lice - kaže Dragana Katić.

Voditeljka kaže da ne pripada onoj grupi ljudi koji sami sebi prepisuju dijagnozu i uzimaju tablete na svoju ruku.

- Ja sam tražila da mi stručno lice sve kaže. Naravno da sam pomoću određenih medikamenata prebrodila težak životni period, pre svega bolest i gubitak majke i negde se suočila sam tim da, koliko god čudno zvučalo, sa 48 godina moje detinjstvo prestaje. Moraš se suočiti sa tim situacijama. Godinu dana sam koristila stručnu pomoć u smislu razgovora i psihoterapije, ali uz to sam dosta radila na sebi - objašnjava Dragana.

Iako mnogim ženama razvod teško padne, Dragana kaže da to nije njen slučaj.

- Meni nije teško pao zato što je to bila moja odluka. Meni su možda neke veze koje sam pre toga imala, pa su bile prekinute, teže pale nego sam razvod - kaže Dragana.

Na pitanje da li je sada emotivno ispunjena i ima li muškarca kraj sebe, voditeljka odgovara:

- Ja sam ispunjena žena u poslovnom smislu i u tom da imam dva sjajna i dobra dečaka. O nekoj vrsti emotivnosti prema nekom muškarcu još ne mogu pričam. Možda će doći, a možda i ne. Zaista nisam time opterećena. Svoj život sam usmerila na druge stvari.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello!/Boško Karanović hellomagazin
Tagovi: dragana katić