Mjuzikl "Fantom iz opere" stiže na scenu Pozorišta na Terazijama

Mjuzikl "Fantom iz opere" stiže na scenu Pozorišta na Terazijama

Autor: | 16/04/2016

0

Predstavu "Fantom iz opere" će režirati Jagoš Marković, dok je za glavnu ulogu najozbiljniji kandidat Slobodan Stefanović, koji igra u hitu „Mama mija“

Mjuzikl britanskog kompozitora Endrua Lojda Vebera „Fantom iz opere“, koji na jesen proslavlja 30 godina od prvog izvođenja 9. oktobra 1986, stiže u Srbiju, saznaje Kurir.

Predstava će premijerno biti izvedena u novoj sezoni na sceni Pozorišta na Terazijama, a režija će biti poverena Jagošu Markoviću. Za glavnu ulogu najozbiljniji je pretendent Slobodan Stefanović, dok će se za njegovu partnerku boriti mlade koleginice Milena Živanović, Iva Stefanović i iskusna Ivana Popović.

- „Fantom iz opere“ je oduvek bila želja ljudi koji vode Pozorište na Terazijama. U Srbiji niko do sada nije uspeo da kupi autorska prava za njegovo izvođenje zbog visoke cene. Nakon višemesečnih pregovora konačno je postignut dogovor s vlasnicima prava i odlučeno je da će ga režirati Jagoš Marković. Za glavnu ulogu jedini kandidat je Slobodan Stefanović, dok će za Kristin u trci biti tri koleginice: Milena Živanović, Iva Stefanović i Ivana Popović, koja se vraća s porodiljskog odsustva - priča za Kurir izvor sa Terazija.

Veberov mjuzikl napravljen prema književnom predlošku Francuza Gastona Lerua svoje prvo izvođenje na Brodveju imao je 26. januara 1988 - dve godine posle debija na londonskom Vest endu.

Od tada se izvodi u „Mažestiku“ kao jedan od najuspešnijih mjuzikla svih vremena i istovremeno najdugovečniji u istoriji Brodveja.

Nema sumnje da će se i u Srbiji igrati godinama ili dok važe autorska prava. U Pozorištu na Terazijama od jeseni ponovo bi trebalo da se izvodi i mjuzikl „Violinista na krovu“ u režiji Desimira Stanojevića.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty

Pročitajte još

Najnovije vesti