Džezeri  organizuju svoj prvi festival

Džezeri organizuju svoj prvi festival

Autor: | 22/04/2016

0


Po prvi put u Beogradu, na Svetski dan džeza, u subotu, 30. aprila, održaće se Jazz crawl festival na osam lokacija, kao inicijativa nezavisne grupe džez muzičara. Veliki broj klupskih džez svirki povezanih u jednoj večeri imaju za cilj da aktiviraju Beograđane i goste grada, da krenu od kluba do kluba da slušaju i dožive džez.

- Cilj ovog festivala je uspostavljanje muzičkog događaja koji bi slavio i promovisao džez kao živu muziku sa kojom je slušalac u neposrednom kontaktu, u njegovom prirodnom okruženju – klubu. Džez van kluba je neprirodan doživljaj muzičkog stila formiranog u živom ambijentu - izjavio je Vladimir Protić, idejni tvorac, organizator i muzičar, i dodao:

- Poredeći sa Londonom, trenutno imamo proporcionalno više aktivnih klubova, koji su koncentrisani u gradskom jezgru kao u najbolja njujorška vremena.


Svi ljubitelji džeza će moći da uživaju u muzici i plešu swing uz plesne škole “Sinatra” i “Swing The Beat” u ”KC Gradu”. U klubu ”Ulica” puštaće se ploče SFRJ džeza, u klubu Lejla nastupaće DJ.

Takođe je najavljeno šest živih svirki (u klubovima “Džez bašta”, “Muha”, “Filip”, “KC Grad”, “Berliner”, …). U Metropolisu muzičkoj kafe-prodavnici, u Makedonskoj ulici će pored celodnevnog džez maratona posetioci dobijati popuste na džez muzička izdanja.

U organizaciji grada Beograda na Trgu republike će biti održan koncert Big Benda radio televizije Srbije sa Duškom Gojkovićem, koji će građani takođe moći da posete.

U svetu Jazz crawl već postoji i organizovan je kao veče koje objedinjuje džez muziku, ples, fotografiju, edukaciju. Termin „crawl“ podrazumeva posetu nekoliko lokala u nizu, umesto provođenja večeri na jednom mestu.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Nisville
Tagovi: dzez kultura