Rada Manojlović za novi "Hello!": Psihičke probleme rešavala sam lekovima za smirenje

Rada Manojlović za novi "Hello!": Psihičke probleme rešavala sam lekovima za smirenje

Autor: | 25/04/2016

0


Popularno muzičko takmičenje “Zvezde Granda” iznedrilo je mnoge kvalitetne pevače, a svojim uspehom najviše se izdvojila Rada Manojlović koja se pre deset godina prijavila za učešće u šou-programu koji joj je promenio život.

Deceniju kasnije kada je njen ugovor sa produkcijskom kućom “Grand” istekao, mlada muzička zvezda sprema se da objavi prvi album kao samostalni umetnik. Poznata tridesetogodišnjakinja spremno je dočekala novo poglavlje u svojoj karijeri, a da bi njen život bio idealan, nedostaje samo pravi muškarac za kojim čezne.

Pošto je prošle godine raskinula vezu sa sportskim menadžerom Momirom Gajićem nije upoznala nijednog muškarca koji bi na duge staze mogao da joj privuče pažnju, ali se nada da će uskoro sresti onog pravog.

U iskrenom razgovoru za naš magazin otkrila nam je o kakvoj ljubavi mašta, kakve su njene dileme kada je reč o zasnivanju porodice, a ispričala nam je i o najtežem periodu u karijeri kada je usled velikog pritiska ostala bez glasa.

Nedavno ste otkrili da ste posećivali psihijatra, zbog čega ste imali potrebu za tim?
- To je malo preuveličano jer nisam išla kod psihijatra, ali i da jesam ne bih imala problem da to i kažem. Kod nas je najveća sramota ići kod ginekologa i psihijatra, ali se ja ne slažem sa tim. Naime, desilo se to da sam prošle godine ostala bez glasa. Nedeljama sam odlazila na lekarske preglede, ali su ustanovili da nemam nijedan zdravstveni problem, da su mi glasne žice idealne, a ja nisam mogla da pevam. Počela sam da idem kod profesora pevanja Borisa Nikolića koji je završio i psihologiju pevanja i on mi je mnogo pomogao.

Kako su izgledali susreti sa njim?

- Naš prvi susret je bio razgovor tokom kojeg me je ispitivao o mom detinjstvu, odnosima u porodici, kako se slažem sa ocem, sestrom i partnerom. Vrlo brzo je ustanovio da je strah uzrok mog problema, a uz razgovore smo polako počeli da radimo vežbe pevanja. Posle tri meseca pustila sam glas i pevala kao da se nikada ništa nije desilo.

Da li vam je to bio najteži period u karijeri?
- Jeste, zamislite koliki se gubici stvaraju kada jedna velika firma kao što je “Grand” mora da otkazuje moje nastupe i koliko je teško vlasnicima diskoteka po inostranstvu da otkazuju moje koncerte koji su mesecima unapred planirani i reklamirani. Osećala sam se uplašeno i bespomoćno, jer je glas ipak moj instrument rada. Tada sam počela prvi put da pijem i lekove za smirenje.

Nastavak razgovora pročitajte u novom broju magazina “Hello!” koji je u prodaji od ponedeljka 25. aprila.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Mirko Tabašević