Emina Jahović: Idilični porodičan predah u Dubaiju

Emina Jahović: Idilični porodičan predah u Dubaiju

Autor: | 27/04/2016

0


Pauzu od školskih aktivnosti sinova Jamana i Javuza, pop zvezda Emina Jahović iskoristila je da zajedno otputuju u Dubaji, a društvo su im pravili njena majka Senija i rođaka Esma.

Suprug Mustafa ovoga puta je izostao sa liste putnika, a poznata majka za “Hello!” otkriva šta ga je sprečilo u tome.

- Suprug i ja više ne možemo da radimo šta hoćemo, jer imamo dvoje dece koja već idu u školu, tako da moramo da se prilagođavamo njihovom rasporedu. Jaman i Javuz imali su jednonedeljni raspust, koji smo iskoristili da otputujemo u Dubai. Moja majka i sestra bile su kod nas, tako da smo se svi spakovali i otišli na put, a Mustafa je imao poslovne obaveze zbog kojih nije mogao da krene - počinje priču pevačica, koja je uživala u dragocenom vremenu sa majkom.

- Bilo mi je drago da smo mama i ja imale priliku da se povežemo. Njena majka, moja baka, veoma je bolesna. Starost je donela svoje, pa se mama već četiri, pet godina ne odvaja od nje. Nije u mogućnosti ni da dođe kod nas u Istanbul, eventualno na dva, tri dana, a ranije je dolazila češće, ali dogovorili smo se da uskoro ponovo odemo na neko putovanje, jer joj je ovog puta prijalo, i uspela je malo da se odmori.

Putovanju su se naročito obradovali sedmoipogodišnji Jaman i četvorogodišnji Javuz, srećni što mogu da provedu više vremena sa bakom. Kako bi sve bilo podređeno porodičnom uživanju, Emina je rezervisala smeštaj u luksuznom hotelu “Atlantis The Palm”, čiji je sadržaj zadovoljio prohteve svih članova male porodične ekspedicije na Bliski istok.

- Nisam fan glomaznih hotela, više volim butik-hotele, koji su elegantni, ali intimniji. “Atlantis” je zbog svoje veličine suprotan tome, ali je osmišljen za porodicu, tako da smo tamo bili prevashodno zbog dece, da se oni lepo provedu - ističe tridesetčetvorogodišnja pevačica, koja je uživala gledajući svoje sinove u uzbudljivim akcijama u hotelskom kompleksu.

- Moj neustrašivi sin Jaman uživao je u vodenim čarolijama i akvaparkovima, što najviše voli, dok se Javuz kupao u bazenčiću. On je potpuno drugi tip, voli da bude pored mene i na sigurnom. Zamolila sam menadžera hotela da nam organizuje neki lep program koji je siguran za decu, ali lep i za nas odrasle. Organizovali su nam izlet u pustinju, gde postoji kamp u kome je organizovan boravak. Jahali smo kamile, vozili se automobilima po pustinji, slikali se i uživali u doživljaju koji je zaista jedinstven. Deca su uživala valjajući se u pesku, a ja sam bila uplašena da ne naiđe neki škorpion. Međutim, uverili su me da ih na tom mestu nema, pa smo čak bili i bosi - sa uzbuđenjem u glasu priča muzička zvezda, otkrivajući šta je za nju najjači utisak sa putovanja.

- Druženje sa delfinima bio je jedan od najlepših trenutaka u mom životu. Imala sam prilike da se ranije sretnem sa njima, ali valjda nisam bila dovoljno zrela da napravim tu konekciju. Taj momenat i energija koju su nam delfini dali bio je fenomenalan i za mene i za decu. Iskreno preporučujem svakoj porodici da, bilo gde da postoji ta vrsta druženja sa delfinima, spoje decu sa njima makar na petnaest minuta. Osećaj je neverovatan. Oduševila me je energija koju te ribe daju ljudima. Doživite trenutak gde znate da je riba toliko moćna i jaka da može samo jednim pokretom repa da vas ubije, ali je toliko pitoma i ima tako dobru narav da ne koristi svoju snagu da učini nešto loše čoveku. To me je impresioniralo. Poznato je da ajkule beže od delfina, jer su jači i od njih, ali delfini tu snagu ne zloupotrebljavaju. Uporedila sam to sa ljudima, da oni koji imaju moć i snagu treba da budu pitomi i dobri prema drugima - kaže muzička zvezda, dodajući da je susret sa delfinima bio upečatljiv i za njene mališane.

- Jaman i Javuz su to više shvatili na nekom dečjem nivou. Konstatovali su da koža delfina, kada se dodirne, podseća na koru plavog patlidžana. Jaman je bio oduševljen, hteo je da pliva sa delfinom, ali me je bio strah, mislim da još mora da poraste. Javuz je bio u mom naručju i nije se plašio. Uživao je.

Po povratku iz Dubaija, Emina je otputovala u Crnu Goru, gde je upriličen događaj u čast njenog novog parfema, a odmah potom uputila se u rodni Novi Pazar.

- Kad god mogu, odlazim da vidim baku i budem uz nju - ističe Jahovićeva, koja je posle smrti oca sa bratom odrastala brinući o porodici.

- Bila sam vrlo vezana za oca koga sam izgubila kada sam imala jedanaest godina. Naravno, ljubav prema majci jednako je jaka, ali žensko dete je uvek nekako više vezano za oca. Kada sam ga izgubila, svu tu ljubav kanalisala sam ka majci, za koju sam se plašila i strepela. Sećam se da jedno vreme uopšte nisam mogla sa prijateljima da idem na ekskurzije i da detinjstvo nisam doživljavala bezbrižno, nego sam više brinula da i nju ne izgubim. Živela sam dugo u tom strahu i zbog toga sam još više vezana za majku - priznaje supruga turske zvezde Mustafe Sandala, sa kojim bi volela da postane i majka devojčice.

- Volela bih da imam i kćerku, ali mislim da mi je potrebno minimum još dve godine da se ponovo usudim da rodim, mada žarko želim da se to desi. Imam osećaj da ću imati treće dete. Volela bih da bude devojčica, ali najvažnije je da bude srećno i zdravo, iako bih volela da idem u šoping i za devojčicu - sa osmehom završava Emina.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Privatna arhiva
Tagovi: emina jahović