Lepa Brena:  Ne žalim ni za čim, jer sam od života uvek uzimala samo najbolje!

Lepa Brena: Ne žalim ni za čim, jer sam od života uvek uzimala samo najbolje!

Autor: | 02/05/2016

0

Za Lepu Brenu je svaki dan praznik kada joj je porodica na okupu. Najveća jugoslovenska folk zvezda ističe da se u njihovoj porodici slavi svaki praznik i da ona i njen suprug Slobodan Živojinović tome uče decu od malih nogu.

Slavna pevačica, koja je svojevremeno napravila revoluciju na domaćoj muzičkoj sceni, naglašava da je, osim porodice, danas najviše ispunjavaju putovanja i druženje sa prijateljima, zanimljivim i uspešnim ljudima. Na pitanje kako su Živojinovići proslavlili Uskrs, Lepa Brena, za "Novosti", kaže:

- U našoj porodici se proslavljaju svi praznici sa mnogo pompe i radosti. Počev od Nove godine, pa redom. Vrlo je važno dati deci dobar primer i zato Boba i ja insistiramo na tome da vide kako se slave godišnjice, kako se okupljaju prijatelji i familija i kako se, na kraju krajeva, slavi život. Ko slavi život, taj ima čega da se seća.

Brena kaže da je za proslavu 1. maja nekada sve bilo drugačije.

- U moje doba za 1. maj se podrazumevao uranak sa mnogo ukusne kalorične hrane, ali je bio prisutan i kolektivni duh. Danas je ostalo samo roštiljanje u prirodi.Ne dopada mi se sklonost ka preterivanju, imajući u vidu da se kod nas kolektivni duh lako pretvori u kolektivno prejedanje, pa posle praznika morate da promenite konfekcijski broj.

Žalite li za tim vremenima?

- Ne žalim ni za čim, jer sam od života uvek uzimala samo najbolje! Ta vremena kada sam bila devojka bila su obojena nekim drugim emocijama. Kada sam postala svoj čovek, bojila sam ih velikim koncertima, tako da žal u tom smislu ne postoji. Privilegovana sam jer sam čitavog života bila poštovana i cenjena zbog profesije kojom se bavim, a hvala bogu, tako je i danas.

Često putujete sa Bobom, u čemu je tajna uspešnog braka?

- Sve je u uzajamnom poverenju i toleranciji. Kada u brak ulaze dve ostvarene osobe, onda je zajednički život čista milina. Mi smo u braku zajedno rasli, plakali i smejali se, ali smo bili zajedno i u teškim trenucima. To je poenta zajedništva. U dobru i u zlu. Ko to ne može, bolje nek se u kolo ne hvata.

Kako danas iz vašeg ugla izgleda domaća muzička scena?

- Danas je produkcija moderna, a zvuk vrhunski, toga se držim kada snimam nove singlove. Vrlo mi je važno da pratim trendove. Putujući po svetu, imala sam prilike da vidim kako posluje i živi savremen svet i samo sam taj recept prenela ovde. Jednostavno, kao što se u muzici trudite da nadmašite samog sebe, tako i u šou-biznisu morate da idete korak napred. Na estradu sam unela upravo te svetske standarde kada govorimo o industriji zabave.

Punili ste stadione i dvorane. Kakve sada imate izazove?

- Izazov mi je uvek kada snimam novu pesmu. Svaki nastup je novi izazov, jer se srećem sa novom generacijom publike. Prioriteti se menjaju kroz posao, ali kontakt sa publikom je nešto što je svakom pevaču kao vazduh. Bez toga se jednostavno ne može, ali isto tako mi je svaka pesma koju snimim posebna vrsta radosti i izazova.

Ipak, ne krijete da ste se umorili od glamura i estradnog sjaja?

- Kao što svaka devojka sanja da bude princeza, tako se princeza u jednom trenutku umori od svečanih toaleta i sjaja. Posle nekog vremena, scenski glamur postane vam uniforma i ne doživljavate ga glamurozno. Poenta je u tome što se i u draguljarnici naviknete na dijamante, a kamoli na estradi na sjaj. Volim lepo da izgledam, čak i kada sam u trenerci, i nikad nisam bila nemarna prema sebi, čak ni kada sam opuštena.

Jedna ste od najmoćnijih žena u Srbiji. U čemu se ogleda moć žene?

- Moćna žena je svaka na ovom svetu koja uspe da pomiri posao i profesiju. Da u 24 sata smesti sve svoje završene obaveze, da ostane doterana i - sa osmehom na licu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hello/arhiva
Tagovi: lepa brena