Neda Arnerić se oporavlja: Sama počela da jede, pije vodu i sedi u bolničkoj postelji

Neda Arnerić se oporavlja: Sama počela da jede, pije vodu i sedi u bolničkoj postelji

Autor: | 12/05/2016

0

Neda Arnerić (63) oporavlja se od teških povreda koje je zadobila prilikom pada sa trećeg sprata zgrade u Dubljanskoj ulici na Vračaru. Na sreću, Arnerićeva je preživela pad s visine od oko deset metara, a juče je prvi put sama počela da jede, pije vodu i da sedi u bolničkoj postelji.

Načelnik Urgentnog centra naredio je medicinskom osoblju da glumicu ni na trenutak ne ostavlja samu. Čak je zbog boljih uslova lečenja prebačena na odeljenje transplantacije, gde će, po svemu sudeći, biti zadržana još minimum dve nedelje.

- Neda se polako oporavlja od pada. Juče je prvi put počela sama da jede i pije, a medicinsko osoblje na nju motri dvadeset i četiri sata. Zbog terapije i lekova koje su joj doktori prepisali ona uglavnom spava i danju i noću, a kad se probudi, medicinske sestre joj pomognu da se podigne iz postelje i da sedne na ivicu bolničkog kreveta. Zasad nije pokušavala da stane na noge, ali nakon detaljnog pregleda i analiza koje će sutra biti gotove, tačno će se znati da li će u narednim danima moći da stane na noge bar na trenutak. Ono što je sigurno jeste da će zbog preloma koje je zadobila nakon izlaska iz bolnice morati da nosi pojas - ispričao je juče izvor iz Urgentnog centra za Kurir.rs.
On navodi da glumica još uvek nije u stanju da razgovara o nesreći koju je preživela.
- Vidi se da joj je teško, često su joj oči pune suza, ali je svesna šta je preživela. Zadobila je teške povrede rebara i plućnog krila, pa joj sestra često daje kiseonik za disanje. To joj mnogo pomaže i nakon ove terapije se oseća mnogo bolje. Svi se prema Nedi ophode s velikom pažnjom i vode računa da joj ništa ne fali. Njena porodica zna da je u sigurnim rukama i zato izbegavaju da dolaze u bolnicu i stvaraju gužvu, jer glumica leži na intenzivnoj nezi, ali se konstantno raspituju za njeno zdravstveno stanje - ispričao je sagovornik.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hello/arneric
Tagovi: neda arnerić