Pesma Evrovizije: Sanja Vučić moćnim nastupom zasenila konkurenciju (video)

Pesma Evrovizije: Sanja Vučić moćnim nastupom zasenila konkurenciju (video)

Autor: | 12/05/2016

0

Večeras je drugo polufinalno veče Evrovizije, koja se ove godine održava u Stokholmu, a među 18 zemalja nalazi se i Srbija koju predstavlja Sanja Vučić.

Sanja je nastupila šesta, a u konkurenciji su joj predstavnici Letonije, Poljske, Švajcarske, Izraela, Belorusije, Irske, Makedonije, Litvanije, Australije, Slovenije, Bugarske, Danske, Ukrajine, Norveške, Gruzije, Albanije i Belgije.

Predstavnica Srbije nastupila je pod rednim brojem šest, a u izvođenju pesme Goodbye pomogli su joj prateći vokali Lena Kuzmanović, Dunja Vujadinović, Jelena Đurić i Iva Pletikosić.

Scenski nastup dopunjen je plesom baletskog igrača Miloša Isailovića, a autor pesme je Ivana Peters.

Za prolaz Srbije u finale takmičenja za najbolju pesmu Evrope večeras će moći da glasa preostalih 17 zemalja koje učestvuju u drugom polufinalu "Pesme Evrovizije", kao i tri zemlje stalne učesnice finala – Italija, Nemačka i Velika Britanija. Iz Srbije ne može da se glasa za našu predstavnicu.

U finalu će se, osim "velike petorke" – Velike Britanije, Španije, Italije, Nemačke i Francuske – i prošlogodišnjeg pobednika Švedske, naći i 10 najboljih prve polufinalne večeri – predstavnici Azerbejdžana, Rusije, Holandije, Mađarske, Hrvatske, Austrije, Jermenije, Češke, Kipra i Malte.

Od ove godine profesionalni žiri i gledaoci iz svake zemlje dodeliće odvojen skup poena od jedan do osam, odnosno 10 i 12. To znači da će najboljih 10 pesama i po mišljenju žirija i 10 po mišljenju gledalaca dobiti poene.

Nakon što gledaoci glasaju putem svojih telefona, slanjem SMS-a ili koristeći zvaničnu aplikaciju, prezenteri glasova iz 42 zemlje učesnice uključiće se u program i saopštiti poene samo petočlanog žirija.

Poene gledalaca saopštiće voditelji takmičenja, počevši od zemlje koja je dobila najmanji broj poena publike, pa sve do zemlje koja je dobila najveći broj glasova, što će dovesti do kulminacije napetosti i uzbuđenja.

Za one koji bi želeli da znaju kako je njihova zemlja glasala, svi glasovi – i publike i žirija, biće dostupne posle takmičenja na sajtu Eurovision.tv.

I ove večeri voditeljski par čine prošlogodišnji pobednik Mans Zelmerlov i Petra Mede.

Pogledajte Sanjin nastup:

Naše javne ličnosti odmah su komentarisale Sanjin nastup na Tviteru, a mnogi su pozvali glasače da podrže Sanju.

Marija Šerifović među prvima je pozvala sve da glasaju za našu predstavnicu.

 

Katarina Ostojić pohvalila je koleginicu.

Među prvima ju je podržala autorka pesme, Ivana Peters.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Mirko Tabašević hellomagazin