Biljana Tipsarević: Janko je sjajan kuvar, a kada je u kuhinji ume da nadmaši i mene

Biljana Tipsarević: Janko je sjajan kuvar, a kada je u kuhinji ume da nadmaši i mene

13/05/2016

0

Supruge sportista često prate mnoge predrasude da uglavnom ne rade ništa, već samo uživaju u slavi i novcu svojih uspešnih i poznatih muževa.

To se svakako ne može reći za Biljanu Tipsarević, suprugu jednog od naših najboljih tenisera Janka Tipsarevića, koja nikad nije bila razmažena, već uvek radna i vredna. Fakultetski obrazovana, ova nekadašnja novinarka, danas je majka i supruga, ali i uspešna dizajnerka čijim modelima se divi ceo svet. Stilom i lepotom uzor je mnogim devojkama i ženama, ali uvek ističe da je srećna porodica preduslov da bi sve stvari u životu dobro funkcionisale.

Koja je tajna srećnog braka?
- Ne mogu da govorim uopšteno, ali kod nas je to na prvom mestu ljubav, iskrena komunikacija, razumevanje i beskrajna podrška. Janko i ja smo sličnog karaktera, volimo iste stvari i imamo isti sistem vrednosti. Često priređujemo jedno drugom iznenađenja i mnogo se šalimo. Ipak, svi smo različiti i ne postoji univerzalna tajna srećnog braka.

Šta si naučila i koliko si se promenila otkad si postala mama?

- Emilin dolazak me je potpuno promenio. Dala mi je novu dozu energije, odgovornosti, a na prvom mestu beskrajnu sreću. Tu su i brige koje svaki roditelj upozna s dolaskom deteta, a koje ranije nije imao, ali je to sitnica u odnosu na količinu ljubavi koju dobijamo od dece.

Umeš li da kuvaš, ne deluješ kao tip koji voli da se zadržava u kuhinji?
- Grešite, ja izuzetno volim da kuvam. Volim da spremam razna jela, na prvom mestu mediteransku kuhinju, a za Emili spremam kuvano povrće i meso. Janko je takođe sjajan kuvar, vrlo retko uđe u kuhinju da nešto spremi, ali kad to učini, nadmaši i mene.

Uprkos obavezama koje imaš, uvek si lepa i doterana...
- To sam naučila od mame, ona je u svakom momentu uredna, negovana i ima ruž na usnama. Kad se doterujem, to prevashodno činim zbog sebe, jer se lepo osećam i uživam u tome.

Šta je dobar stil?
- Imati meru u svemu! Verujem da se stil i elegancija kroz stav, pokrete, ophođenje prema samom sebi i drugima grade od malih nogu, a kasnije na to utiče i okruženje za koje se opredelite. Važno je znati obući se prikladno situaciji, godinama i poslu kojim se bavimo i nositi ono što nam dobro stoji i u čemu se osećamo samouvereno.

Kako se neguješ?
- Volim dugu kosu s plavim pramenovima, što iziskuje posebnu negu. Za lice mi je najbitnija rutinska nega, koja podrazumeva hidrataciju i redovno čišćenje kože, na koju neminovno utiču spoljni faktori. Ipak, dobar san i pravilna ishrana najviše se odražavaju na lice, kosu i telo.

Vodiš li računa o ishrani?
- Da! Zdravo se hranim jer verujem da svi možemo bar toliko da učinimo za sebe, u ovom ubrzanom tempu života, ali ne „robujem“ pravilnoj ishrani. Često se opustim i prepustim svim čarima uživanja u hrani, što se često može primetiti po mojoj kilaži, koja je promenljiva.

Vežbaš li?
- Onoliko koliko mi vreme dozvoljava. U poslednje vreme porodične i poslovne obaveze, naročito nakon otvaranja novog salona, ne daju mi previše vremena i za vežbanje. Emili uzima moju pažnju i dosta energije je potrebno da pored posla ispratim i njen ritam. Povremeno odigram teniski meč sa ocem ili Jankovim kondicionim trenerom, ali trudim se da trčim i da redovnom odem do teretane. Volim zdrav način života.

Kako se štitiš od stresa?
- Trudim se da svakim danom učim da se bolje i lakše nosim s takvim situacijama. Knjige i joga su mi od najveće pomoći, a porodica je moja oaza mira i stabilnosti. Okružena sam pozitivnim ljudima i verujem da pozitivan duh i vera u pozitivne stvari privlače lepe trenutke i pomažu da se prevaziđu one manje lepe situacije koje život neminovno donosi. Volim vreme provedeno sa Emili i Jankom. Ti trenuci me relaksiraju i regenerišu me. - ispričala je Biljana za Kurir.rs

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/M G hello/arhiva

Najnovije vesti