Mima Karadžić: Uloge su kao devojke, potrebno je da ne budu iste

Mima Karadžić: Uloge su kao devojke, potrebno je da ne budu iste

Autor: | 18/05/2016

0


Glumac Milutin Mima Karadžić iza sebe ima bogato iskustvo, što životnog, što po različitim i brojnim ulogama.

Raznovrsnost igre Karadžić smatra pravim bogatstvom.

- Bitno je i u životu da imate nekoliko drugačijih devojaka, jer je van pameti tražiti slične. Uloge su nešto što potkrepljuješ ličnim iskustvom i zato je dobro da ne budu iste. Likovima daješ boju očiju i glas, pa je tvoj karakter u svakom od njih.

Ipak Mima tvrdi da ni jedna uloga koju je igrao nema puno veze sa njim.

- Mašan, na primer, iz "Komšija", drugačiji je od mene u svemu. Mada ljudi često kažu da Savo najviše liči na mene, nemam taj utisak. Ni za jednu ulogu koju sam do sada igrao, a bilo ih je mnogo, ne bih mogao da kažem da mi je bliska.

U kojoj roli želite da se ostvarite?

- Nikada se nisam zanosio time. Kad mi naiđu uloge, otvori mi se 1001 ideja na koji način da je odigram. Ne postoji nijedan lik iz literature u čijoj koži bih voleo da se nađem. Dešavalo se da sam u pozorištu igrao uloge koje bi svaki glumac poželeo, ali da predstava ne ispuni očekivanja. I pored sjajnih glumaca, reditelja i teksta, izostane ono najvažnije - iks faktor. Postoje uloge za koje nisi ni slutio da će doživeti uspeh. Ceo život sam proveo u pozorištu i pred kamerama i teško mi je da se odlučim šta mi je draže.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Arhiva Hello!

Najnovije vesti