Dragan Stojković Piksi o zetu automobilisti: Hugo je lepo vaspitan, edukovan, smiren i lud za Anjom

Dragan Stojković Piksi o zetu automobilisti: Hugo je lepo vaspitan, edukovan, smiren i lud za Anjom

Autor: | 18/05/2016

0


U porodici legendarnog fudbalera, a sada neprikosnovenog trenera Dragana Stojkovića Piksija povoda za slavlje nikada ne nedostaje.

Prethodnih godina on i njegova supruga Snežana slavili su dobijanje diploma dece, Andree, Anje i Marka, a sada je došlo vreme da njihovi naslednici osnuju svoje porodice.

Prva koja se odlučila na taj korak je njihova dvadesetpetogodišnja kćerka Anja, koja poslednje dve i po godine uživa u skladnoj vezi sa automobilistom Hugom Valenteom, koji ju je na „Veliki petak“ zaprosio. Nešto pre toga srećni par je saznao da će krajem godine postati roditelji.

Pre nego što je izabrao verenički prsten za svoju dragu, uspešni sportista, koji poslednjih godina niže velike uspehe, morao je da se konsultuje i sa ocem svoje izabranice.

- Anjina veridba nas nije iznenadila jer su oni dugo u vezi - počinje priču ponosna majka Snežana.

- Hugo je još u julu prošle godine tražio blagoslov od Dragana da se Anja preseli kod njega i da započnu zajednički život. Prethodno su dugo opremali stan u kome su planirali da žive zajedno. Naravno, Dragan mu je dao “zeleno svetlo”, pa je već tada bilo jasno da će ubrzo ozvaničiti svoju vezu. Posle toga, Hugo je dugo tražio idealan verenički prsten, kao i mesto gde će otputovati i zaprositi Anju. Želeo je da to bude romantičan čin, da budu sami, negde gde nikada nisu bili - iskrena je supruga pete “Zvezdine” zvezde.

Dragan dodaje:

- Nikada se nisam mešao u Anjin izbor partnera jer je to isključivo individualna stvar svakog čoveka. Ipak, ona je od prvog dana imala moju punu podršku, kao i uvek. Hugo mi se dopao čim sam ga upoznao jer je sportista, iz dobre je porodice, navikao je na sportski način života koji iziskuje mnogo odricanja, požrtvovanja i treninga. Izuzetno je lepo vaspitan, edukovan, smiren i lud je za Anjom.

Kćerkina veridba bila je povod da se supružnici Stojković prisete početaka svoje ljubavi i upoznavanja koje se dogodilo pre tačno tri decenije. Iako tvrde da su se vremena promenila, naglašavaju da je za dugovečan brak i tada, a i danas, najvažnija iskrena ljubav partnera.

- To su bila druga vremena i teško je porediti današnje vreme sa onim od pre trideset godina kada smo mi započeli našu vezu. Ali ono što je zajediničko je velika ljubav koja na kraju uvek pobedi. Vidimo da između Huga i Anje postoji ta ista jaka emocija, koja je spojila Dragana i mene. Ono što me posebno raduje je to što će Anja biti mlada majka, kao što sam i ja bila - iskrena je Snežana.

Iako ima samo dvadeset pet godina, kćerka našeg legendarnog fudbalera, nosioca japanskog „Ordena reda izlađećeg sunca“ može se pohvaliti zavidnim obrazovanjem, ali i radnim iskustvom. Naime, ona je studirala modni dizajn u Londonu, na koledžu "Central Saint Martins", kao i u Parizu na "Parsonsu". Posle toga upisala je master na "Kolumbija univerzitetu" u Njujorku, gde je magistrirala na istoriji umetnosti.

Trenutno radi kao stalni konsultant u modnoj kući Aleksandra Vautijera, dizajnera visoke mode u Parizu, dok je prethodno bila deo kreativnog tima japanskog izdanja magazina “Vog”. Ni njena lepota nije ostavila ravnodušnim mnoge modne znalce, pa je neposredno pre nego što je saznala da je u blagoslovenom stanju radila kao model u kampanji za najpoznatiji japanski brend “Uniqlo”.

Prelepa brineta otkrila nam je “iz prve ruke” kako je izgledala njena veridba u bajkovitom predelu na jugu Italije.

- Vikend pre naše veridbe bio je moj dvadeset peti rođendan, ali Hugo je tada bio odsutan zbog poslovnih obaveza. Zato mi je predložio da narednog vikenda otputujemo negde zajedno. Izabrao je Portofino, mali romantični gradić na jugu Italije. Odseli smo u hotelu koji je poznat po šarmu, odličnoj lokaciji i sobama sa pogledom na more. Jednog jutra, zapravo na „Veliki petak“, dok smo stajali na terasi i gledali u more, kleknuo je i izvadio kutijicu sa božanstvenim prstenom i postavio mi ono legendarno pitanje o kome sve devojke maštaju. Moj odgovor bio je: “Million puta da!” - iskrena je Anja.

- Bila sam jako uzbuđena jer je veridba nešto posebno za svaku devojku, pa i za mene. Odmah sam pozvala svoje roditelje preko “Skajpa”, koji su tada bili u Kini, i javila im lepu vest.

Jedini član iz porodice Stojković koji je znao za veridbu bila je Anjina starija sestra Andrea, koja je budućem zetu pomogla da izabere idealan prsten pošto najbolje poznaje ukus buduće neveste. Prema rečima ponosne majke, ona će biti i najangažovanija u pripremi venčanja.

- U celoj našoj porodici Andrea je najviše uzbuđena zbog Anjine veridbe. Pomagala je Hugu da nađe idealan prsten i Anji prirede iznenađenje, ali joj je bilo veoma teško da sve to krije od sestre. Uz Hugovu sestru, ona će biti najangažovanija i u pripremi venčanja. Poznavajući Anju, to neće biti nimalo lak zadatak - tvrdi gospođa Stojković, koja nam je opisala kako su ona i njen suprug saznali da će njihova nasledica uskoro postati majka.


- Vest o trudnoći Anja nam je javila telefonom sa jednog putovanja na kome je bila sa Hugom. Bila je uzbuđena i jedva je čekala da to podeli sa nama. Kada smo se okupili, čestitali smo im i proslavili radosnu vest. Svi smo to primili sa velikim oduševljenjem. Ne postoji lepša vest za roditelje od toga kada vam dete saopšti da očekuje bebu. Prvih nekoliko meseci proveli smo uz nju, svi smo joj ugađali i već smo je razmazili. Posle toga smo otputovali za Kinu i ostavili je da uživa u blagoslovenom stanju. Za sada se oseća dobro, osim što je smanjila putovanja jer je prethodnih godina bodrila Huga na svim trkama širom sveta.

Anja i Hugo uživaju u svakom novom danu i raduju se roditeljstvu, ali neće žuriti sa organizacijom venčanja koje će upriličiti tek kada postanu roditelji, baš kao što su to svojevremeno uradili Snežana i Dragan.

- Venčanje je planirano za sledeću godinu. Ne žele da žure jer su se složili da to bude glamurozno slavlje, a za takvu organizaciju potrebno je mnogo vremena. Osim toga, vrlo je teško naći slobodne termine u Hugovom i Draganovom kalendaru, kao i okupiti sve njihove prijatelje koji žive na različitim kontinentima, a koje su stekli tokom obrazovanja po internacionalnim školama - tvrdi Anjina majka, koja kaže da njoj i njenom suprugu prija život u Kini, a krajem leta porodično planiraju da posete Beograd.

- Živimo u Guangžuu, prelepom gradu koji podseća na Tokio i Njujork. To je metropola sa mnogo dešavanja, u kojoj živi mnogo stranaca. Nije nam bilo teško da se naviknemo jer obožavamo azijsku hranu i tamošnji stil života - zaključuje gospođa Stojković.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Boško Karanović, Privatna arhiva