"Disciplina kičme" u akciji: Besplatan mini-koncert za Beograđane! (video)

"Disciplina kičme" u akciji: Besplatan mini-koncert za Beograđane! (video)

Autor: | 19/05/2016

0

Najmonolitnija rok pojava na ovim prostorima, „Disciplina kičme“, na sveopšte iznenađenje, prirediće besplatan mini-koncert za Beograđane u nedelju, 22. maja, od 15 časova, ispred glavnog ulaza u Tržni centar „Ušće“!

Uvek nepredvidivi frontmen Koja i njegova „Disciplina“ dolaze ispred „Ušća“ da u direktnom kontaktu sa nedeljnom šoping zabavom uživo saopšte stih „zaboravili rokenrol i otišli u šoping mol“, sa novog albuma "Opet" koji promovišu velikim koncertom 28. maja (20.30 č) u Bašti Studentskog kulturnog centra (SKC) Beograda.

„Disciplina“ će u nedelju popodne ispred Tržnog centra „Ušće“ odsvirati nekoliko odabranih vanvremenskih, bučnih hitova, a za potpuno zadovoljstvo potrebno je otići na koncert 28. maja u Baštu SKC-a, za koji je ulaznica 1.000 dinara preko mreže „Eventim“.

Nastala na temeljima kultnog „Šarla Akrobate“ 1981. godine, „Disciplina“ kičme basiste i pevača Koje (Dušan Kojić) nametnula se do sada kao jedno od najautentičnijih i najuticajnijih imena srpske i regionalne scene.

Od minimalističkog bas-bubanj debija Sviđa mi se da ti ne bude prijatno (1983), preko eksperimenta sa duvačima kao na Zeleni Zub na Planeti dosade (1989), i engleske verzije benda tokom devedesetih, „Disciplina“ je stigla do nove faze rada sa albumima Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi? (2007), Uf! (2011) i sada Opet.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs promo

Pročitajte još